Segitett mar valakinek? A Banki hitelkarosultak egyesulete?
A visszatartás szerződésben leírtan arra célra lett visszatartva, vagy ne volt ilyen része a szerződésnek?
Én nem tudok ilyenről, vagy amit tudok az szimpla kezelési költség volt.
Amikor a hitelt felvettétek fizettetek be összeget, és ez rajta van a szerződésen, ha nincs akkor, és nem fizettetek a visszatartás kezelési költség, ha nem akkor ténylegesen erre tették félre. Ez esetben lehetséges az, hogy ebből az összegből vontak le büntető kamatot, és egyéb járulékos összeget.
Ha a pontos tartozás 2,6 misi, akkor 20% kamattal is ez már durván 3,2 misi, ha ez frank alapú, vagy bármilyen más pénznemű a forinton kívül akkor pedig még több, ebben az esetben akár 4 misi, erre jön a büntetés.... szóval a te részeden felüli lesz a tartozás.
HA nincs sem munkád, se jövedelmed, és betöltötted a 18 évet, akkor a hitel bedölt, és ún. bar(KHR) listás leszel kiegyenlítésig, addig pedig nő a kamatok miatt. A lénye kifizeted, ha törik, ha szakad.
Ha van lehetőséged menjél külföldre dolgozni, és ott hamar visszatudod törleszteni, vagy ha van lehetőség akkor a részed egy másik ház fedezettel újítsd meg, és az ideális kezdőrészletet pedig az időtartamtól függően kiválasztod, és így bár megmaradt a tartozás, de nem tesznek rá több büntetést, és "barátságosabb" lesz a törlesztő részlet.
Az ügyvéddel pedig ne szarozzál, mert minden esetben te húzod a rövidebbet.
Amúgy lehet, hogy a bank a beleegyezésre vár, hogy a törlesztőt levonja az eltett összegből.
Mindenképpen egy személyes konzultáció legyen a bankkal.
Elmész, és elmondod azt amit itt, az ügyvédest kivéve.
-meghalt a szerződés megkötője-fizetője.....
- nincs jövedelmed, nincs munkád.....
- így szegény én.. úgy szegény én.....
milyen lehetőségek vannak?
Kerítsél egy ház fedezetet, nagyszülő, törvényes gyám, barát, ismerős stb...... nehéz lesz, de csak így lehet a legjobban megúsznod, ha már belekerültél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!