Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag lehet tenni valamit?

Jogilag lehet tenni valamit?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy ingatlanom, amelybe be költözött a testvérem és a párom.

Viszont, az elmúlt időszakban kezd az agyamra menni, hogy én csinálok mindent itthon. Annyiban kimerül a segítségük, hogy elmosogatnak néha..

Illetve van még egy kutyánk a testvérem meg ide hozott egy macskát, de a gondját nem viseli.. Ráadásul ki be engedi, és ezáltal szét koszol mindent.

Szóval, minden nap haza jövök a munkából hulla fáradtan és utána mindennap legalább egy órát még takarítanom kell itthon.

hétvégén legalább 4 órán keresztül takarítok, teszem rendben amit esetleg hétköznap nem sikerül.

Már beszéltem velük erről, már veszekedtem is sokszor de semmi változás.

Jogilag tudok valamit tenni ez ügyben? Elegem van ebből.

tegnap 18:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

A ház 100%-ban a tiéd és a tesódnak nincs rajta haszonélvezete sem?

Mert ha ez a helyzet, akkor mi a fszt keresnek ott? Pontosabban te miért engeded nekik? Igen, a “párodnak” is, az ilyen az nem partnernek tekint, hanem cselédnek. Rég megmondtam volna, hogy fel is út, le is út.

tegnap 18:43
 2/12 babyboom567 ***** válasza:
85%

Először rúgd ki a párod,de sűrgősen.

A tesódnak adj még egy esélyt,ha semmi sem változik költözzön el.

tegnap 18:49
 3/12 A kérdező kommentje:

Nincs. A tesóm konkrétan csöves lenne ha kiraknám jelenleg. A párom meg mert a párom. Nem akarom ezt engedni, épp azért keresek megoldást ,mert a beszélgetés ,veszekedés nem segített.

A tesóm a legrosszabb.. Konkrétan szét dobál mindent az udvaron. Nem a mosógatóba teszi az elmosott evőeszközöket ,hanem az étkező asztalra. Stb

tegnap 18:51
 4/12 anonim válasza:
95%
Nem lesz SEMMIFÉLE megoldás, csak ha kirakod őket. Semmi más.
tegnap 18:53
 5/12 anonim ***** válasza:
96%
De jogilag milyen megoldást akarsz, amikor kiteheted őket a házadból minden további nélkül? Azt várod, hogy egy "bíró bácsi" majd rájukszól, hogy takarítsanak? Nem is értem így a kérdésedet...
tegnap 19:09
 6/12 anonim ***** válasza:
94%

"A tesóm konkrétan csöves lenne ha kiraknám jelenleg"

Létezik, hogy neki - és pont neki - nem adnak ki albérletbe egy lakást??

Várj, megtippelem. Munkája sincs és te tartod el a pároddal.

tegnap 19:15
 7/12 anonim ***** válasza:
93%
Ok, akkor mit szeretnél tenni jogilag? Mert erre azok az opciók vannak, amiket az 1-esben említettem.
tegnap 19:39
 8/12 anonim válasza:
92%
Az egyetlen jogi út amit már írtak. De úgy látom ezt te nem akarod. Akkor maradj meg továbbra is csicskának.
tegnap 19:56
 9/12 anonim ***** válasza:
93%
Ki kell tenni őket. Arra vagy kíváncsi, hogyan? Igen, ennek van egy jogi útja. Ha nincsenek bejelentkezve, tehát a lakcímkártyájukon nem a te címed van, akkor kirakni a cuccaikat és zárcsere. Ha be vannak jelentkezve, akkor először írásban fel kell szólítani őket a kiköltözésre, a szívességi lakáshasználat egyidejű megszüntetésével. Erre legalább 15 napot kell adni, és legjobb, ha ügyvéd segítségét kéred.
tegnap 20:02
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

Rakd ki a tesod

Ettol csak eszhez ter a parod

Plane ha megmondod neki h o is igy fog jarni!

tegnap 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!