Jogilag hogy oldjam meg ezt a helyzetet az örökséggel?

Ha ő el tudja árvereztetni a nagyobbat, akkor te is el tudod árvereztetni a kisebbet, és az neki is szívás, ha abban szeretne lakni továbbra is, de így pusztán egymás szívatásával saját magatokkal is kib...tok, nem?
"Pl. kérheti a közös tulajdon megszüntetését a nagyobb ingatlanra, elárverezik, majd a kapott pénzből a kisebbet is elárverezve meg tudja venni a kisebbet, ráadásul potom áron?"
Ebben mi a ráció? Miért kótyavetyélné el ehhez a nagyobbat? Nem teljesen értem...
Szerintem keress egy erre szakosodott ügyvédet, az a biztos, ő téged is felvilágosít a lehetőségeidről, meg hátha tud olyan érveket felsorakoztatni,ami meggyőzi tesódat is, hogy mindent szabályosan és igazságosan csinálva jártok a legjobban.

“ 1, igen, de ő úgy tűnik, ki akar szúrni velem, akár a saját kárára is. És úgy akarja hogy övé a kicsi, közösen adjuk el a nagyot. Nem túl értelmes az egész, de sok buta ember van”
Nálunk hasonló helyzet volt, kreten résztvevő nélkül.
Volt egy különálló garázs és egy lakás az örökségben.
Lakás nem kellett senkinek, a garázs igen az édesapám testvérének.
Ők tök egyszerűen megegyeztek.
A lakás ért 20 milliót, ugye 10-10 millió.
A garázs ért 4 milliót. Apám lemondott a garázs részéről, nyilván hivatalosan megállapodva, hogy a lakás nem 10-10 millióra oszlik hanem 8-12 millióba.
Te is pontosan ugyan ezt tudod tenni. Vagyis több dolgot, de nyilván ez a legracionálisabb. Felbecsültetitek a kisebb ház értékét és te lemondassz róla, a nagyobb ház eladásból pedig arányosan annyival kevesebbet kap.
Ha nem tud ebbe belemenni, saját magával cseszik ki. Annyi, hogy papirozz mindent le, ha pénzről van szó nincs család, barátság.

Ne engedj neki. Vagyis inkább azt mondom, én biztos nem engednék. Te vagy jobb helyzetbe, ne menj bele semmibe ami neked rosszabb.
És tényleg, azt fogadd meg, hogy mindenről legyen papír. Nincs olyan, hogy szóban megegyeztek. Mindenről legyen írás, hogy mibe állapodtok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!