10 év Együtt élés után, közös gyerekek is vannak, hirtelen halál történik, hogy lesz a vagyon ?
Figyelt kérdés
2021. máj. 16. 12:59
1/13 anonim válasza:
Attól függ, ki halt meg, mennyi vagyonnal, biztosítással stb. Házasság történt vagy csak sima együttélés?
2/13 A kérdező kommentje:
Nincs házasság. A ház azé volt aki meghalt
2021. máj. 16. 13:19
3/13 anonim válasza:
Közös,gyerek kapocs,őt kisemmizni nem lehet,de jönnek a nagy okos rokonok akik most mindent pénzé akarnak tenni .
Ki-é volt a ház ?
4/13 anonim válasza:
Laikusként: Élettársnak lakhatási joga van. Tehát addig maradhat az ingatlanban, amíg azt a tulajdonosa(i) el nem adják. A gyerekek örökölnek. Igazából rajtuk múlik.
5/13 A kérdező kommentje:
A ház azé aki meghalt. Gyerekek kiskorúak. Gondolom ők öröklik a párom házát. Sajnos hitel is van a házon
2021. máj. 16. 13:33
6/13 anonim válasza:
Azt,valakinek fizetni-e kell !
Jelzálogos,valami van rajta ? Aki örökli az-é a ház .
7/13 anonim válasza:
Ha nem értetek a dologhoz, akkor nem kell válaszolni. Ennyi sületlenséget már rég olvastam.
Törvényes öröklés rendje szerint az örökhagyó gyerekei örökölnek. Élettárs nem örököl a törvényes öröklés rendje szerint, haszonélvezetet sem.
8/13 A kérdező kommentje:
De a házban maradhat az édesanya( azaz én ) amig nagykorúak lesznek a gyerekek?
2021. máj. 17. 12:00
9/13 anonim válasza:
8
Ha nem maradsz, akkor a gyerekeket is vinned kell magaddal, szóval nem igazán értem a kérdést. Ott vagy, ahol a gyerekek, a gyerekek pedig a házban lesznek.
10/13 A kérdező kommentje:
A kérdés az hogy nem tehet ki pl.a párom anyukája...
2021. máj. 17. 12:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!