Az Asterixben, és a Kesztyűt dobtak című műben is előfordul a bezupáltat szó. Gyerekek megkérdezték mit jelent, és őszintén nem tudtam hirtelen megmondani, sőt még most sem tudom hogy mit jelenthet. Szóval mit jelent a becupáltat?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 2. 15:05
1/6 klopusz válasza:
Szia!
Azt jelenti, hogy az illető hivatásos katona lett, tehát fizetésért katonáskodik.
Remélem, segítettem.
2/6 A kérdező kommentje:
Érdekes, mert pont a kiképzőtiszt mondja a légióba besorolt embereknek fenyegetésként.
2014. ápr. 3. 08:17
3/6 klopusz válasza:
Persze, hogy ő mondja! Itt pontosan azt jelenti: fogd be, csináld, amit mondok, mert elvállaltad a munkát (a katonáskodást) és fizetést kapsz érte. Innentől az a dolgod, hogy engedelmeskedj!
4/6 klopusz válasza:
Ja, és még valami.
Nem becupáltat, hanem bezupáltat.
Használták régen a "zupás őrmester" és ehhez hasonló jelzőket is, amit a hivatásos katonákra alkalmaztak.
Remélem, segítettem.
5/6 A kérdező kommentje:
Első esetben helyesen írtam, csak a második esetben írtam "kiejtés" szerint
2014. ápr. 4. 16:30
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kielégítő választ
2014. ápr. 4. 16:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!