Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Későn beszélni kezdő gyerekek...

Későn beszélni kezdő gyerekek anyukái! Leírnátok nálatok hogyan, mitől indult el nálatok a beszéd? Hirtelen vagy fokozatosan, stb?

Figyelt kérdés
Kisfiam 27 hónapos és kizárólag halandzsázik, mondjuk azt rengeteget, magyaráz, magyaráz... de egy szavát semértjük. Próbálok sokat beszélni hozzá... de olyan távolinak tűnik, hogy beszéljen, pedig lassan már 2 és fél éves! Leírnátok a tapasztalataitokat? Köszönöm!

2013. febr. 10. 17:40
 1/4 anonim ***** válasza:
A keresztlányom 2 éves elmúlt mikor elkezdet rendesen beszélni! Akkor pedig folyamatosan! Annyi kellett hozzá,hogy 2-3 napig nem értettük meg mit szeretne kérni hiába gügyögött meg mutogatott!
2013. febr. 10. 18:31
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

Egy aggódó anyuka voltam, barátnőm a szomszédból szintén nekem három éves elmúlt a kislányom novemberben, neki októberben múlt három a kisfia, ők is halandzsáztak.

Én fedeztem fel egy dolgot pár hete kislányom ült a fürdőkádban egy műanyag vödör volt bent és bele mondtam egy szót majd oda tartottam a kislányom szájához, hogy mondja ő is és mondta, majd jöttek a két szavasok, majd a három szavasok nagyon tetszett neki mindent megismételt mondott, most már mondatokat is úgy utánam mond, a barátnőm is betesztelte így a kisfiát és bevált, szóval a mi gyerekeink tudnak beszélni, így mondanak is mindent, most eljutottunk odáig mind a ketten veszünk egy egy mikrofont, amibe vissza hallgatják a gyermekeink amit mondanak, és így reménykedve, hogy saját maguktól is fognak folyamatosan beszélni!:)

2013. febr. 10. 19:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Lányom is csak mondta mondta a magáét, senki sem értette!

Aztán a 3. Szülinapja előtt 2 héttel megkapta a farsangi jelmezét, felvette, oda jött hozzám, és azt mondta:

Na, hogy tetszik szép ruhám!?

Azt hittem elájulok!

Még fel is vettem, mert az is csoda volt hogy egyedül felvette!

Ez után nap mint nap mondott valami újat! Addig azt sem mondta Anya, Apa!

Utànna is a kereszt nevünket mondta.

Villany kapcsoló, szőnyeg, kenyérke, keksz...

Most lesz 4, nem valami tisztán beszél, de nagyon sokat fejlődött 1 év alatt!

Mondókázik, mindent tud mi micsoda, ragoz...

2013. febr. 10. 20:00
 4/4 anonim ***** válasza:

A húgom 3 éves koráig nem mondott ki egyetlen értelmes szót se. Már el is vitték dokihoz, aki azt mondta, hogy ha 3 éves koráig nem szólal meg, akkor logopédus. Ez volt a határidő, és a húgom mintha tudta volna, pont megszólalt. Anyukám úgy emlékszik onnantól már nagyon gyorsan ment a beszédfejlődése, de tele volt beszédhibával. Szóval ment logopédushoz is, de elég gyorsan kikezelte.

Most 26 éves a húgom, 1 felsőfokú és 2 középfokú nyelvvizsgája van, és 2 diplomája... :)

2013. febr. 11. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!