Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg van róla törvény hogy...

Tényleg van róla törvény hogy az iskola "fogvatarthat" egy ideig ha vizsgázok és hamar lettem kész? Melyik törvény ez?

Figyelt kérdés

Okj képzés, 24 éves vagyok és felnőttképzés formájában végeztem.

Az idei vizsga nagyon egyszerű volt, 2 óra max idő helyett 30 perc alatt ledaráltam ezt a modult.

A tanárok és felügyelők szerint törvény van rá hogy a 60. perc előtt nem engedhetnek el, még wc-re se senkit, így engem fogva tartottak fél órát. Azért írom hogy fogva tartottak mert még az ajtót is bezárták xD

Azzal indokolták hogy esetleg idő előtt kiszivárogtathatnám a vizsgát a netre vagy valami.

Ha tényleg van ilyen törvény és nem csak a szoci rendszerből hátramaradt "mennének már nyugdíjba" tanárok agyának szüleménye akkor kérlek írjátok le, el szeretném olvasni.

2021. máj. 11. 15:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
Én nem tudok ilyesféle törvényről.
2021. máj. 11. 15:25
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Bár látom értelmét ennek a kiszivárogtatós indoknak de ugyanakkor nem, nem tehették volna meg, ez személyi szabi megsértése akkor is.
2021. máj. 11. 15:26
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

Nem törvényen múlik a dolog, hanem az iskola szabályzatán. Bármikor szabadon távozhatsz, nem kötelező tanulni, meg bejárni, meg semmi ilyesmit. Csak nyilván ha fegyelmit kapsz, kirúgnak, megbüntetnek satöbbi, akkor így jártál.

Egyébként amikor én érettségiztem majdnem 20 éve, akkor simán leléptem a matek érettségi közben, mert matek szakos voltam, és megoldottam 20 perc alatt. A tévében meg kezdődött valami meccs, amit nézni akartam, úgyhogy spuri volt.

2021. máj. 11. 15:28
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
3. Ez nem így van, a jogban ez a hierarchia érvényesül. Belső szabályzat nem írhat felül törvényt vagy rendeletet. Törvény és rendelet pedig nem írhat felül alkotmányt.
2021. máj. 11. 15:41
 5/13 anonim ***** válasza:
19%
#4: Szövegértés, bébi! Nincs semmi törvény, ami előírná, hogy nem tanuló, nem jelenlévő diákot nem szabad pl. kirúgással, fegyelmivel szankcionálni.
2021. máj. 11. 15:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
5. Nem! Szó nincs erről amit mondasz, ez nem a nem jelen levés ezért szankció problematikája. Sajnos esetedben nem csak a szövegértés szintjén van a probléma, úgy nem érted alapvetően az egészet akkor ahogy van.
2021. máj. 11. 15:46
 7/13 A kérdező kommentje:

Valahogy sejtettem hogy nincs hivatalosan ilyen törvény, esetleg régen volt a szocializmusban? Tényleg a tanárok 60+-osok és a régi rendszerben kezdett szerintem mind. Vagy csak kitalálták maguknak az egészet?

Házi rendben nincs ilyen szabájuk de szerintem sem írhatnák felül azt a törvényt hogy ember személyi szabadságát nem korlátozzuk.

2021. máj. 11. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:
15%
Nem kell mindenre törvény, a tanulmányi szabályzat is elég erős érvényű. Munkahelyedről sem jöhetsz el vészhelyzet közben a személyi szabadságodra hivatkozva, egy államvizsga az iskolában ugyanezt az "éles lövészetet" jelenti.
2021. máj. 11. 15:55
 9/13 anonim ***** válasza:
34%

Miért nem ezeket a tanárokat kérdezted meg arról milyen törvény szerint nem engednek el? Volt rá másfél órád, akkor nem jutott eszedbe csak később?

Mivel mi így hasból nem tudjuk eléd penderíteni a törvényt, te most - utólag - kinyilvánítod hogy nincs is ilyen.

Mi lenne ha nekiállnál az interneten és te magad utána néznél? Mondjuk kezdhetnéd az iskoládban, ahol rákeresel a szabályzatban mi van a vizsgákról. de megkérdezheted tőlük közvetlenül is.

2021. máj. 11. 16:11
 10/13 anonim ***** válasza:
49%
Nincs ilyen ez csak az unatkozó tanárok agyszüleménye. A személyes szabadságod pedig csak bíróság vagy törvény korlátozhatja(+ rendkívüli jogrendben rendelet, de az hatályát veszti a rendkívüli jogrend megszüntével) ez bele van írva az alaptörvénybe, vagyis minden törvény és szabály felett áll.
2021. máj. 11. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!