Kéziszerszám önvédelemre, kibekkelhető ezzel a törvény?
"A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
b) a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz (különösen: ólmosbot, boxer);"
Szóval ezzel azt hiszem a gumibot, tonfa kilőve.
Viszont egy hajtószárba vagy nyomatékkulcsba nehezebb belekötni, mondván szerelés miatt volt nálam, aztán épp az került a kezem ügyébe hogy megvédjem magam.
Én azt nem értem, hogy az emberek miért vágynak mindig önvédelemre? 40 év alatt egyszer sem kellett volna használnom semmi ilyet, Budapesten nőttem fel, de eszembe nem jutott volna 3 kiló vassal a zsebemben járkálni, hogy hátha megtámadnak :D
Ez ilyen proli szokás?
Meg mondom a frankót nem az élettani effektivitás itt a lényeg, hanem a pszichikai hatás, hogy a támadó kicsit újra átgondolja a helyzetet. Szóval tettlegesség csak a végső utáni lehetőség lenne.
Ha hatás lenne a lényeg, akkor elég lenne egy 20g-os klórbenzilidénmalonitril gázspray, csak azt kiröhögik, amíg az arcukba nem fújod.
Most ilyen alapon csavarhúzóval is halálra lehet szúrkálnibvalakit, ha meg nem akarod, a szárán megfogva a nyelével is oda lehet csapni, mint egy buzogánnyal.
Egy ilyen azért már elég hatékony: [link]
"Ez ilyen proli szokás?"
Ha tényleg ennyire demózni szeretnéd a társadalmi felsőbbrendűségedet, akkor ezt még magasabb szintekre is emelheted azzal, hogy mondjuk nem ítélkezel a másik - szerinted alacsonyabb tásadalmi csopotba tartozó - ember viselt dolgai felett.
@12:56
Soha nem volt semmi problémá, nyilván azért találom ki ezeket, mert valami elit kerítéses gazdagnegyedben lakok, ahol minden biztonságos. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!