Hogy is van az önvédelem??
Figyelt kérdés
Mondjuk,valaki légpuskával kilőnné a kutyámnak a szemét,vagy lelőnné,akkor én is jogilag kitörhetem a nyakát?
Tegyük fel hogy ő lakásán lövöldözne,és én kimegye,kutyám melletem lenne,és akkor lőne,akkor hivatkozhatok arra hogy rám lőtt?
Vagy b,én is lelőném a kutyáját,vagy a ő szemét??
Vagy van egy másik esett:
Mondjuk valamenyik hülyegyerek elkezdené a tengeri malacomat bántani(ütögetni,rúgdosni),és ezért behúzznék neki a szeme alá (rögtön amikor üt),akkor önvédelem?
#Állatkínzás,jog,verekedés,bunyó,gyilkosság,tengeri malac,kutya
2021. máj. 7. 20:15
11/16 A kérdező kommentje:
10
Jó,veled se lehet beszélni
2021. máj. 9. 13:07
12/16 anonim válasza:
Sajnos állatot nem vedhetsz meg emberélet kioltasa árán, de aki embert véd ember ellen azt is gyakran elítélik.
14/16 anonim válasza:
Önvedelem azt jelenti, hogy megveded magadat. Az, hogy valaki a kutyad szemet lovi ki, nem ad okot erre, csak ha teged is veszelyeztet.
15/16 anonim válasza:
14# vagyok
Az is gondolom annak minosul, ha valaki mast vedesz meg vele, de csak emberekre ertendo.
16/16 anonim válasza:
Elméletben. De a biroság csak tények alapján itélhet. Ha nincs elég tény melletted, a támadó mellett viszont van, akkor elitélt lehetsz a végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!