Önvédelem esetén engem büntetnének meg?
Igen.
Az önvédelem mértéke nem lehet nagyobb mint a támadás mértéke.
Gázsprayt akkor használhazsz ilyen meggyiségben, és célirányosan a szemébe fújva, ha ő is azzal támad.
De basszus, egy nő hogy máshogy védhetné meg magát egy férfival szemben? Inkább hagyjam, hogy megerőszakoljon/megöljön?
Egyébként ha valaki megtámad gondolom erőszakosan teszi, megüt/megrúg stb, szóval az nem hiszem hogy kisebb mértékű támadás mint a gázspray. Mivel nőként én nem tudok olyan erővel ütni vagy rúgni, nem csinálhatom azt, amit a támadóm. Ez akkora hülyeség...
1: Ez nem "egyéb" kérdés!
2: Mérlegelik a védelem mértékét és jogosságát. A JOG kategóriában ezt már sokszor leírták.
#2: Ne írj már ekkora ökörségeket! Meg aztán hová fújja, ha nem a szemébe?! A cipőjére?!
Kérdező: nyugodtan fújd pofán, ha valaki megtámad. A lényeg, hogy csak addig tarthat védekezés, amíg a támadás!
"Inkább hagyjam, hogy megerőszakoljon/megöljön?"
Ezzel megúszhatod a börtönt.
#7 te jó ég, és ez szerinted normális dolog? Erőszak kontra börtön, választhatok? De egyébként nem tudom elhinni, hogy nyomós és elegendő bizonyítékkal, amivel alátámasztom a tényt hogy önvédelem volt és engem megtámadtak (pl utcai kamera, szemtanú, sérülés a testen, stb) ezek után is engem büntetnének meg, és nem azt aki eleve rám támadt.
#5 Köszönöm!
Ilyen helyzetben nem büntetnének, hisz nincs miért. A gázspray egy legális önvédelmi eszköz, és teljesen jogosan használható ha megtámadnak.
Ha ebből neki egyéb sérülése lesz, mert mondjuk vakon botorkálva felbukik valamiben, és beveri a fejét, az már nem a te sarad hisz nem te gáncsoltad ki.
Te például akkor lennél büntethető ha a támadót már ártalmatlanítottad, mondjuk már a földön fetreng a szemét dözsölve, és ekkor hogy érezze a törődést még jól megrugdosnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!