Leendő munkahelyemen megtagadhatom a felajánlott céges autó használatát?
Ezen szerintem gondolkozz el kicsit - ha céges autót ajánlottak, felteszem sokat kell utaznod munkaügyben. Ha meg is engedik, hogy a saját autódat használd, ezt finanszírozni szinte biztosan nem fogják, és ne csak a benzinre gondolj, hanem ha balesetet szenvedsz, kár keletkezik az autóban, stb. Ha bizonytalan vagy a vezetésben jelezd ezt a főnöködnek, ha ő vállja így a kockázatot, akkor neked tiszta lehet a lelkiismereted.
A kérdésedre a konkrét válasz: cégtől függ, szerintem nálunk pl. megengednék, de elég rosszul járnék vele.
Kérdező, nincs olyan hogy te vagy a céged köteles lenne bármire.
Te nem vagy köteles céges autót vezetni - de a céged meg nem köteles kifizetni neked ha a saját autódat használod a céges autód helyett. amit elő lehet írni az az adott munkakör feltétele. lehet hogy a te munkakörödben azzal az autóval kell közlekedned. Ilyen lehet a cégtől elvárt külsőség, a biztosítás, a megfelelő árutért vagy bármi. Ilyenkor neked kell eldöntened hogy akarsz-e ott és abban a munkakörben dolgozni - akkor a céges autót használod - vagy nem akarsz.
A legtöbb cégnél éppen a dolgozók szeretnék ha a cég adná az autót a közlekedéshez.
Ha kezdő vezető vagy akkor egyszerűen keress egy oktatót és tanuld meg vezetni azt a másik típust amit a céged ad! Tényleg nagyon eltérőek az egyes autók a vezetést illetően, én sem szerettem a párom minden típusú céges autóját vezetni. De éppen úgy meg lehet tanulni és pár órás gyakorlattal stabilan lehet vezetni, mint a sajátodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!