Hajnalban feltörték az autónkat, párom munkahelyének (egy gyár, multi) parkolójában. Ki van írva, hogy magánterület, őrök is vannak. Mást is terhel-e felelősség?
azért ez nem teljesen így van. Ha én veszek egy puskát és leírom, hogy a puskával okozott károkért nem vállalok felelősséget, attól még felelős vagyok ám :)
még egy nagyon jó példa a szórakozóhelyek ruhatára, ahol ki van írva, hogy a zsebben hagyott értékekért nem vállalunk felelősséget. pedig kellene... (igaz mentesül a felelősség alól ha pl. működtet külön széfet)
ám ez az információ tényleg kevés és én nem sok esélyt látok a kár megtérítésére. persze nem vagyok ügyvéd...
Én sem látok sok esélyt, csak maga a tudat bosszant, ha esetlegesen őrzött parkoló (amit nem tudok), és mégis megtörtént, akkor mit őriznek????
Kedves első hozzászóló, a nagy áruházas parkoló nem feltétlen jó példa hiszen a nagy áruházak parkolói pl. nem mindenhol minősül magánterületnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!