Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szomszédnak milyen szinten...

A szomszédnak milyen szinten van beleszólása abba, hogy a mi kertünkben milyen növények vannak?

Figyelt kérdés

Még nincs egy éve, hogy beköltöztünk és csináljuk a kertet. Lesz konyhakert és különböző cserjék és dísznövények és egy részét megtartjuk a már meglévő növényeknek. A szomszéd néni viszont minden egyes nap jön balhézni ("Csak szólnék hogy..."), hogy mi milyen hibákat, törvénysértéseket követünk el azzal, hogy pl virágos növényeket ültetünk, mikor ő allergiás a méh- és darázscsípésre, nem szereti a kúszó növényeket, mert az majd átmászik hozzá és megfojtja a paradicsomot stb. Közölte, hogy ha mi nem lépünk akkor Glialkával átlocsol!!!! 3 kisgyerekünk van és én nagyon nem szeretném ha ilyet tenne. Erre közölte, hogy feljelent a jegyzőnél birtoksértésért.

Azt is felajánlottuk, hogy teszünk kerítés takarót vagy nádszövetet, de az meg zavarja a leskelődésben ("fény terjedését").

A többi szomszéd normális, de ő...

2021. máj. 1. 10:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
98%
Feljelent a jegyzőnél, az önkormányzatnak kötelessége kimenni terepszemlét tartani és kész. Barátomnál évente 10-15 alkalommal kint vannak,mivel kis kertben 20 család méhet tart. Veszel egy állkamerát, jól látható helyre kiteszed és elmagyarázod neki, az mindent vesz és bármit csinál a kertedben,átdobál, átpermetez, vagy bármit, azonnal feljelented.
2021. máj. 1. 11:04
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Az udvarod még koronázatlan ;) királynője.
2021. máj. 1. 11:06
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól érzékelem, egy igazi házsártos vénasszony a szomszédod. Voltam hasonló helyzetben, úgy tapasztalom legjobb védekezés a támadás. Tehát bármi olyat csinál ami erkölcsileg vagy törvényileg nem helyénvaló, szépen feljelentéssel fenyegeted, majd idővel leáll.
2021. máj. 1. 11:06
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag is kiröhögi a jegyző. Figyelmen kívül kell hagyni.
2021. máj. 1. 11:15
 15/25 anonim ***** válasza:
85%
Nekem van egy ócska, többdiplomás köpönyegforgató proli szomszédom, akinek a portáján derékig ér a gaz, de ennek ellenére mindig csak az én sövényeimmel szórakozik és nyirkálja veszettűl. Az ÁVH-s genyának ez jelent örömet.
2021. máj. 1. 11:26
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd, hogy a fejedre nőjön, a jogszabályi keretek között azt és úgy ültetsz, ahogy neked tetszik. Jegyzőhoz meg nyugodtan mehet "feljelenteni", lesz néhány kellemetlen perce 😅
2021. máj. 1. 11:34
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy tipp a jövőre: Nézz utána, milyen feltételekkel cserélheted le a közkerítést betonelemes kerítésre, mert ez jobb nem lesz. Minden mást már leírtak előttem.
2021. máj. 1. 11:36
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Már rájöttünk, hogy egy főnyeremény a hölgy, csak tavaly még egy másik szomszéd építkezett és ott kiélte magát. Mi most kerültünk sorra.

Azt már az elején tisztázta, hogy amennyiben a gyerekek játéka, labdája bármi átkerül, azt hiába is keressük, mert széttöri, kilyukasztja és kidobja. Az egyik kisgyerekes utcabeli mondta, hogy egy időben csak kidobálta, de akkor kukáztak a labdák után, ebből is elege lett, azóta tönkre is teszi.

Napjában vagy 20* elmondja hogy őt soha senki nem látogatja a családból. Nemi értem miért...

2021. máj. 1. 12:01
 19/25 A kérdező kommentje:
* nem is értem miért...
2021. máj. 1. 12:02
 20/25 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk a labdát senki ne hajgálja át a szomszédba, mert abból baj lehet, hogy ráesik a szomszéd gyerekére, letöri a virágot satöbbi, ez mondjuk jogos elvárás.
2021. máj. 1. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!