Tényleg nem én rendelkezek az OKJ-s szakdolgozatom tulajdonával? (mobil applikáció)
Nemrég kellett leadni és mondták jól sikerült, én meg mondtam ja, lehet felrakom a google play-re, erre azt mondták hogy azt nem tehetem meg mert valami oktatási törvények miatt az övék a tulajdonjoga, nem oszthatom meg pénzt meg főleg nem kereshetek vele, ellenben ők igen (ha akarnának).
Nincs tanulói szerződés, mondom valami oktatási törvényt mondtak de nem kérdeztem meg pontosan melyik, mondjuk nem hiszem hogy ott tudtak volna mondani paragrafust fejből.
Olyat hallottam hogy pl pékek amikor sütik a kenyeret az a sulié és el is adják mert nyilván nem dobnak ki napi 100 kenyeret, de ez egy mobil app, nem kézzel fogható, mint pl a liszt amit a kenyérhez ad az iskola (gondolom nem a pék-diákok visznek lisztet hanem a suli adja). Sőt itt még a tudást sem a suli adta mert nem volt android (kotlin) programozás.
#9 Egészen pontosan ez a cím: "Munkaviszonyban vagy más hasonló jogviszonyban létrehozott mű"
Az oktatási intézményben a hallgatói jogviszony az pontosan ez a "más hasonló jogviszony".
A felnőttképzésről szóló törvény szerint a hallgatóval mindenképpen szerződést kell kötni a képzéshez, ez az OKJ tanfolyamokra is érvényes. Másképpen nem lehetne a képzésért cserében vagy a hallgatótól vagy az államtól pénzt beszedni. Nyilván a kérdező is aláírt egy ilyen szerződést, de ez nem "tanulói szerződés" ahogy ő gondolja, hanem valamilyen más formátum amivel a képzésben részt vehetett egyáltalán.
Lehet hogy a kérdező mindösszesen valami hasonlót látott amikor a képzésre jelentkezett és aláírta, mint ennél a képzésnél amit találtam elsőre mint jelentkezési lehetőséget: "A jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével igazolom, hogy az alábbi tanfolyamon részt kívánok venni. Nyilatkozom, hogy a honlapon feltüntetett beiratkozási feltételeknek megfelelek és minden információt a tanfolyamról elolvastam és tudomásul vettem illetve az első részletet ami 60.000 Ft (kivéve aranykalászos gazdáknak és cukrászoknak 100.000 Ft) befizetem legkésőbb a tanfolyam megkezdésének napjáig. TUDOMÁSUL VESZEM, HOGY A BEFIZETETT ELSŐ RÉSZLET SEMMILYEN ESETBEN NEM JÁR VISSZA KIVÉVE HA A MI HIBÁNKBÓL NEM INDUL A TANFOLYAM!"
Ez olyan mint a netes rendeléseknél, hogy automatikusan csak elfogadjuk az általános szerződési feltételeket és nem olvassuk el mi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!