Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagy hibát követtem el, mit...

Nagy hibát követtem el, mit kapok ezért?

Figyelt kérdés
Sajnos általános iskolában elég sok volt a cigo, nem nagyon haverkodtam velük. Eltelt azóta 10 év, és 2 cigny ismerős elhívott magához iszogatni, gondoltam miért ne, rég volt, azóta már jobb lett a viszonyunk. Viszont nem tudtam róluk hogy balhésok. Piázgatás után, gondolták menjünk buszozni egyet és sétáljunk egyet a városba, miért is ne mondtam. Beultünk leghátra ahol hármas ülések vannak, elöttunk ült a négyesben egy 4 fős társaság, ők is bulizgatni voltak, kiderült utólag. Baj akkor kezdődött, mikor egyik "haver" odament hozzájuk megkerdezni, hogy "mi a fszért néztek ennyire". Ekkor az egyik ember ideges lett, és mondta szálljunk le. Meg tettük, én már akkor azon gondolkoztam fussak el, én nem balhezni akartam, csak mulatni a régi osztalytársakkal. Egy szó nélkül a haver állonvágta az egyiket, aki földre esett, nem tudott felállni, majd orditani kezdett hogy meghltok budos parasztok. Ekkor az egyik srác elfutott, másik kettőt szintén agyba főbe verték. Ekkor nagyon megijedtem, 1 óra múlva megtaláltak a rendőrök, én vagyok a 3. Számú gyanúsított. Hogy fogom ebből kimosni magam? Ügyvédem szerint rosszul járok, mert nem hívtam a zsarukat egyből, hanem tovább buliztam velük. Nem tudtam hirtelen mást tenni azt hittem én is kapok. Tehát akkor reménytelen? Ti mit gondoltok? Én vagyok a hülye hogy elmentem velük? Azt hittem ennyi idő után normálisabbak lettek.

2021. ápr. 20. 00:30
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell elsietni. Lesz pár éved gondolkodni... :D
2021. ápr. 20. 00:42
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Hová mész bulizni ha csukva a kocsma?
2021. ápr. 20. 00:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Mit mondtak neked a rendőrök azon kívül, hogy te vagy a 3. számú gyanúsított?
2021. ápr. 20. 02:37
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Csoportos garázdaság.
2021. ápr. 20. 05:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi a túróért barátkozol ilyen balhés romákkal??
2021. ápr. 20. 06:48
 6/10 A kérdező kommentje:
Sose jártam kocsmába. 5. Azt hittem normálisak lettek
2021. ápr. 20. 10:30
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Csoportos elkövetésnél a társaság tétlen tagjai is elkövetőnek minősülnek, mert az az elv, hogy a jelenlétükkel növelték a vetőemberek bátorságát. Ők azt hihették, hogy gond esetén, ha visszatámadnak az áldozatok, majd mellettük fogsz beszállni a verekedésbe.

Nyilván nem ugyanaz lesz a büntetésed, mintha te is verekedtél volna, meg hivatkozol arra, hogy féltél, hogy majd te is kapsz. Letöltendőtől nem nagyon kell félni, de azért te is ott fogsz üldögélni a két haver mellett a bíróval szemben.

2021. ápr. 20. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
59%

"Csoportos elkövetésnél a társaság tétlen tagjai is elkövetőnek minősülnek, mert az az elv,"

Az az elv, hogy te egy ostoba birka vagy, aki nem ért a joghoz, csak hallott, olvasott ezt-azt és próbálja az észt osztani.

Kérdező: Neked csak annyi a dolgod, hogy azt hajtogasd, nem követtél el semmit. Javaslom, ne tégy semmiféle vallomást, ehhez amúgy is minden jogod megvan. A bűnösséged bizonyítása a rendőrség és az ügyészség dolga. A garázdaságot csak egyenes szándékkal lehet elkövetni és te ilyet nem tettél, legalábbi a leírásod szerint. Aggódásra semmi okod.

2021. ápr. 21. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:

A garázdaság csak kirívóan közösségellenes erőszakos magatartás tanúsítása esetén valósítható meg, amely alatt a társadalmi együttélés szabályaival való szembehelyezkedést értjük. A bűncselekmény kizárólag aktív magatartással valósítható meg, amely erőszakos magatartás akár személy, akár dolog ellen irányulhat.

Fontos kiemelni, hogy nem tekinthető pszichikai bűnsegédnek az, aki a tettes közösségellenes magatartásánál jelen van, de előzetesen nem is tudhatott a tettes ilyen irányú tevékenységéről (BH. 1998/368.)

2021. ápr. 21. 08:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Bulizgatásban, minden pénz te által
2021. ápr. 23. 07:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!