Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eladtam házat, vettem másikat,...

Eladtam házat, vettem másikat, a nevemre 1!1.Férjem nem akart részt, lánya ne örökölje.Meghalt,de a lány igényt tart a házamra.Van papírom arol,hogy a másik ház+ örökségemből, gyerekem pénzén vettem,van esélye a házra? Jogos ha én vettem az enyémből?

Figyelt kérdés

#Férjem meghalt lánya örökölné az enyémet.
2021. ápr. 16. 20:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10, én is fedezetelvonásra gyanakszom, különben fel sem merült volna a kérdés. Átjátszotta a feleség kezére az ingatlant, az örökös pedig jogosan pampog.
2021. ápr. 16. 22:20
 12/16 anonim ***** válasza:
42%
Nem jogosan pampog, mivel nem örökös. Ha a szülő még életében elajándékozza, eladja elkaszinózza stb. a házát a pénzét, akkor egyszerűen nincs örökség és kész. Joga van hozzá.
2021. ápr. 16. 22:58
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#12, ajándékozásnál - ha 10 éven belül történt -, jár a köteles rész. Sajnálom.
2021. ápr. 16. 23:02
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát igen, a lány jogosan követel.

Az apja után jár neki az örökség.

A házasság fennállása alatt szerzett vagyon közös, mindegy, hogy kinek a nevén van.

Ez alól csak az örökség képez kivételt.

Ebből kifolyólag a volt férjed hagyatéka az a ház is, 50 %-ban, amiről itt vakolsz.

2021. ápr. 17. 14:27
 15/16 anonim ***** válasza:

"Meghalt,de a lány igényt tart a házamra."

NEM a TE házad. A ház közös tulajdon, a másik tulajdonos most már - meletted - a férjed lánya.

"Jogos ha én vettem az enyémből?"

Nem a tiedből vetted. Esetleg a tiedből IS.

Ez pedig nagy különbség, de a lényeg, hogy a férjed lánya a ház egy részének törvényes örököse, sőt, ma már - a volt férjed halálának pillanatától - tulajdonosa is. Onnan ki nem rekesztheted, mert ráfázol.

Még ami lényeg, ez a fent vázolt állapot a törvényes vélelem, ezt te csak bírósági úton kisérelheted megdönteni, feltéve, ha vannak hitelt érdemlő bizonyítékaid.

2021. ápr. 17. 14:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, hová lettél???

Fontos szempont, hogy az "eladtam a házat" - az a ház kié volt???? Az elhúnyt férjeddel közös ingatlan volt, vagy csak a tiéd, egy korábbi házasságból, vagy magántulajdonból?

2021. ápr. 17. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!