Eladtam házat, vettem másikat, a nevemre 1!1.Férjem nem akart részt, lánya ne örökölje.Meghalt,de a lány igényt tart a házamra.Van papírom arol,hogy a másik ház+ örökségemből, gyerekem pénzén vettem,van esélye a házra? Jogos ha én vettem az enyémből?
Hát igen, a lány jogosan követel.
Az apja után jár neki az örökség.
A házasság fennállása alatt szerzett vagyon közös, mindegy, hogy kinek a nevén van.
Ez alól csak az örökség képez kivételt.
Ebből kifolyólag a volt férjed hagyatéka az a ház is, 50 %-ban, amiről itt vakolsz.
"Meghalt,de a lány igényt tart a házamra."
NEM a TE házad. A ház közös tulajdon, a másik tulajdonos most már - meletted - a férjed lánya.
"Jogos ha én vettem az enyémből?"
Nem a tiedből vetted. Esetleg a tiedből IS.
Ez pedig nagy különbség, de a lényeg, hogy a férjed lánya a ház egy részének törvényes örököse, sőt, ma már - a volt férjed halálának pillanatától - tulajdonosa is. Onnan ki nem rekesztheted, mert ráfázol.
Még ami lényeg, ez a fent vázolt állapot a törvényes vélelem, ezt te csak bírósági úton kisérelheted megdönteni, feltéve, ha vannak hitelt érdemlő bizonyítékaid.
Kérdező, hová lettél???
Fontos szempont, hogy az "eladtam a házat" - az a ház kié volt???? Az elhúnyt férjeddel közös ingatlan volt, vagy csak a tiéd, egy korábbi házasságból, vagy magántulajdonból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!