Ha egy nő egész életében a háztartást vezeti otthon, de nem "dolgozott" klasszikus, "pénzt kereső" értelemben, akkor jár neki valamilyen nyugdíj, vagy bármilyen támogatás idős korára?
Ma van a láthatatlan munka világnapja, erről jutott eszembe, hogy mi van azokkal az emberekkel, akik nem kerestek pénzt munkával, hanem otthon nevelték a gyerekeket, takarítottak, főztek, stb... egész életükben.
Gyanítom, hogy idős korukra nem jár nekik nyugdíj vagy még ingyenes egészségügyi támogatás sem, de igazából fogalmam sincs. Hogy van ez?
30as főleh hogy havi 28 ezerből sose fog összespórolni egy repjegyre valót valamelyik karibi faluba:-D
Kérdező: az eltartott nő, vegyen ki onnan öregkorában ahova betett, ne az állaot húzza le, mikor nem tett semmi hasznosat a közösségért.
32, ja, nem tett semmi hasznosat, végül is csak felnevelt egy vagy több adófizetőt.
Mennyivel jobban jártunk volna ha karrierista, nem szül, és nem lesz nyugdíjunk mert nem lesz aki fizesse később.
És ne mondd hogy fizetjük magunknak, mert a mi adónkat a jelenlegi nyugdíjasok kapják, olyan mint a piramisrendszer. Nem teszik el a pénzünket nekünk későbbre, hanem megkapják a jelenlegi nyugdíjasok, akiknek az aktív éveikben befizetett pénzüket az akkori nyugdíjasok kapták.
Ha lesz elég adófizető akikből finanszírozni tudják a mi nyugdíjunkat, akkor nem omlik össze a nyugdíjrendszer.
Mindenki hasznos valamiért a társadalom szempontjából, ezt egy intelligens ember átlátja és felfogja. A kis melósnak aki nem a legélesebb kés a fiókban viszont nap mint nap húzza az igát, meg savanyú a szőlő és köpköd a htb-kre. Meg igazából mindenkire aki nála egyszerűbb, kényelmesebb élethelyzetben van.
Mielőtt megkapnám, nem vagyok htb, viszont én is mindig megkapom az irigy dumákat, mert napi két órában dolgozok az otthonom kényelméből, és kb a minimálbér háromszorosát keresem. A gyári melós típus engem is mindig megszól, pedig pont annyi idő meg erőfeszítés lett volna nekik is ezt az utat választani amit én, mint amennyi nekem volt.
Egyszerűen végtelenül unintelligens dolognak tartom bárkit is megszólni az életvitele miatt. Mindenkinek megvan a feladata a társadalomban. A háztartásbeli anyáknak is fontos szerepe van.
"ja, nem tett semmi hasznosat, végül is csak felnevelt egy vagy több adófizetőt."
De értsétek már meg, hogy más ezt munka mellett is megteszi, tehát felesleges piedesztára emelni a gyereknevelést. Nem probléma, ha valakinek az az életvitele, hogy egész életében otthon van - bár nem tudom, ugyan hányan nevelnek 20-tól 60 éves korukig gyereket -, az ő döntése, csak el kell fogadnia, hogy akkor neki nem jár ugyanaz, mint aki szintén nevelte a gyerekeit, ellátta a háztartást, és még adózott is egész életében.
"Mennyivel jobban jártunk volna ha karrierista, nem szül, és nem lesz nyugdíjunk mert nem lesz aki fizesse később."
A htb. anyuka igencsak jól jár vele, hiszen többek között a csúnya-gonosz karrierista adójából kapja a támogatásokat, az ő adójából tartják fenn a gyerekének az egészégügyet meg az oktatást. Anyuka akkor is htb. lenne, ha mindenkinek magának kellene fizetnie a gyerekei iskoláztatását és orvosi ellátását, vagy azért ilyenkor jó, hogy van, aki többet dolgozik azért, hogy ő otthon főzőcskézhessen?
A nyugdíjrendszerre meg kár fogni az egészet.
Te meg továbbra sem érted hogy a "csúnya-gonosz karrieristának" később a következő generációk adójából lesz nyugdíja.
Nem kár belekeverni, de ha te ezt nem látod át, akkor kár is fecsérelni a szót.
Üdv, egy "csúnya-gonosz karrierista"
#34: így van!
"De értsétek már meg, hogy más ezt munka mellett is megteszi, tehát felesleges piedesztára emelni a gyereknevelést. Nem probléma, ha valakinek az az életvitele, hogy egész életében otthon van - bár nem tudom, ugyan hányan nevelnek 20-tól 60 éves korukig gyereket -, az ő döntése, csak el kell fogadnia, hogy akkor neki nem jár ugyanaz, mint aki szintén nevelte a gyerekeit, ellátta a háztartást, és még adózott is egész életében."
Ha egy hasonlatot kéne mondani (szintén biztosítás-alapú!!!), Kb. azt feszegetik itt egyesek, hogy (önhibás) autóbaleset esetén annak is fizesse a biztosító az autójavítási költségeit, akinek nem volt casco biztosítása....
Szerintem meg a 23-as a tökéletes.
Nem vak hiten alapul, hanem gyakorlati tapasztalaton.
#33 ja, nem tett semmi hasznosat, végül is csak felnevelt egy vagy több adófizetőt.
De értsétek már meg, hogy felnevelni egy gyereket nem 40 év😂Sőt, amint oviba mennek, már dolgozhat az anyuka is. Szerintem még az is becsülendő, ha csak heti 20 óra munkát bevállal, mellette marad ideje a gyerekekre és a háztartásra is kényelmesen. De az egész napos otthon tespedésért ne várjon nyugdíjat és megbecsülést. És nekem ne mondja senki, hogy a háztartást vezetni napi 8 óra munkát jelent, én az egyetem és a heti 3 nap munka mellett is patika rendet tartok a kétszintes házban. És heti maximum 3 órát vesz el a takarítás, mosás stb. Adjuk még hozzá a napi 1 óra főzést. Emellett nincs idő dolgozni? Hagyjuk már, a rokonságomban van egy kegyetlen gazdag család, apuka rengeteget keres, 4 gyerek van, akik most tinik, anyuka mégis évek óta eljár heti 3 napot a pékségbe dolgozni. És mellette még csak babysitterre meg takarítónőre sem költenek, mégis mindig rend van náluk a háromszintes házban!
Tehát az egész hozzáállás kérdése, aki csak eltartott akar lenni, az legalább ismerje be, hogy lusta dolgozni, nem kell ide a felesleges kifogásgyártás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!