Kint maradhatok biciklizni 8 után?
Sport kerékpáros vagyok, edzeni szoktam biciklivel, tehát nem valahová megyek vele, de ez a ruházatomon is látszik meg a biciklin is.
Mostanában általában késő délután szoktam kimenni biciklizni, és már volt jópárszor, hogy 20:00 után is kint maradtam, mert nem lett meg időben az adott km szám. Tegnap például 20:20 körül értem haza.
Általában egy kavicsos gáton szoktam biciklizni, amin kb. csak sportolók meg kutyasétáltatók járnak, autók fel sem tudnak menni rá, és igazából csak az egyik lejárón kell legurulni róla ami bevezet a falunkba és már ott is a házunk. Tehát kicsi az esélye, hogy elkapnának a rendőrök.
Viszont ha mégis elkapnak, akkor megbűntetnek? Hallottam valahonnan, hogy kutyával kint lehet maradni 8 után, bár nem tudom igaz e. Akkor én ha biciklivel maradok kint sportolásként, akkor engem megbűntetnek? Most nem feltétlenül csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez legális-e, hanem hogy ha illegális, akkor mennyire elnézőek a rendőrök? Mert nem érintkezek senkivel igazából.
Jézusom, nagyon keversz dolgokat.
Igazolt hivatásos versenyzők járhatnak konditerembe. Rájuk ugyanúgy vonatkozik az este 8-as kijárási tilalom.
#1: tévedsz, kutyával továbbra is lehet sétálni a lakhely 500 méteres körzetében bármikor. Szerinted október óta kifejlesztették a vizelet visszaabszorpcióját vagy mi? :D
Mit keverek?
Elvileg igazolt versenyzők edzhetnek időkorlát nélkül, hiszen nekik a "munkavégzésük" az edzés, és a munkát végezni éjjel is lehet.
Szóval ha van nálad egy egyesületi tagsági, benne érvényes sportorvosival, és beleírva hogy "versenyezhet", akkor éjjel is tolhatd akár.
5-ös, na ez érdekes jogértelmezés.
Ui. az maradhat kint, akinek a kormányrendeletben megadott nyomtatványa van kitöltve. Amiben az van, hogy őneki a munkavégzéséhez vagy munkába járásához 20-05 óra között is kint kell lennie. Ha az egyesület ilyet ad a kérdezőnek, akkor OK, egyébként nem. De ehhez azért extra jófejeknek kell lenniük, mert pont, akinek főfoglalkozása az edzés, az 5-20 óra között simán meg tudja csinálni.
A törvény a sportolást (versenyzőnek) kivételként írja az este nyolc órás kijárási tilalom alól.
Ez a veszélyhelyzet idejére vonatkozó 484/2020.(xi.10.) 3 parag. D pontjában külön kiemeli, hogy a sportolás, az edzésre menés edzésről, versenyről jövés kivétel.
Csak legyen versenyzői igazolványod...még esetleg a közlöny, kinyomtatva 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!