Ha Rudas László-t stb. meneszteni kellett az utca nevek közül, akkor Bajcsy Zsilinszky mért maradt, maradhatott meg?
Nos, egy kis töri:
Zsilinszky Endre alapította Gömbössel együtt a fasiszta MOVE-t azaz a Magyar Országos Véderő Egyletet. Később a nyilvános fajvédő egyletekben vezérkari tag. Vitézzé avatják, Ekkor felveszi a neve mellé anyja nevét is, ettől fogva Bajcsy-Zsilinszky Endre. Lényegében egy szélsőjobboldali fasiszta tiszt!
Gondoltad volna?
Az már más lapra tartozik, hogy utána viszont besokallva a nácik tetteitől, "átesik" antifasisztába.
Soha nem volt kommunista, de a kommunisták minden tiszteletet megadtak neki, mert antifasiszta volt, ennélfogva szimpatizált a szintén antifasiszta kommunistákkal IS!
#1 vagyok:
Tehát aki kint hagyja a nevet, az a fasiszta, vagy a komcsibarát Bajcsy előtt tiszteleg?
Kissé összemosott történelem, de nem vártunk mást.
Egyébként akik tisztelték (mindegy melyik oldalon), azok a halála körülményeiért tették.
Ami pedig az utcaneveket illeti, csak ritka kivétel azon áldott állapot, mikor a politikusok képesek mértéket tartani. Ilyen az utóbbi száz évben nem volt és most sincs.
#1, #3-nak:
Mire írtad hogy összemosott?
"Egyébként akik tisztelték (mindegy melyik oldalon), azok a halála körülményeiért tették."
Lényegében ezt akartam mondani én is, csak megjegyeztem kérdés formájában, hogy nem értek egyet a tisztelettel.
Mindkét oldalról önellentmondás, visszatetsző.
Wikiztem egyet.
Ez a Rudas keményvonalas, elkötelezett kommunista volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!