Ha eladnának a szüleim 5 tevéért Egyiptomban, akkor tenne valamit a hatóság? A magyar vagy az egyiptomi?
Amikor egyszer Egyiptomban nyaraltunk, akkor megkérdezte a szüleimtől egy csávó, hogy 5 tevéért odaadnak-e engem. Nyilván elutasították, meg jót nevettünk rajta. De kíváncsi vagyok, hogyha beleegyeztek volna, akkor milyen következményei lettek volna.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
"#12 itthon senki nem keresné vagy mi?"
Ki a rák keresné? Te lányod vagy a másé?
Ahogy tökéletes gyilkosság sincs, nincs tökéletes "emberekereskedelem".
Hacsak nem egy pincében tartottak a szüleid, valószínű nem csak a szüleid ismernek.
24
Igen, erre rengeteg példát látunk. Vagyis nem látunk, mert senki sem beszél róla. :D
Tegyük fel, hogy megölsz valakit, majd feldarabolod, elégeted, esetleg megeteted a disznókkal. Még ha egyértelmű is, hogy te ölted meg, mert csak veled tartotta a kapcsolatot, csak te ismerted, hogyan ítélnek el? Mi az a konkrét törvény, amit megszegtél? Gyilkosság? Miért nem lehet, hogy csak elesett a hibádon kívül, az esésben halt meg, te pedig csak eltüntetted a holttestét? Ez máris nem gyilkosság. Tehát mi alapján határozzák meg a kiszabott büntetést?
Ugyanígy: ha te Kenyában eladod a gyerekedet, aki bár Magyarországon hivatalosan vezetve volt, de nincs bizonyíték arra, hogy te eladtad, miért ítélnének el? Lehet, hogy csak elveszett, esetleg elrabolták. Hazajössz, bejelented az eltűnését, de semmivel sem tudnak meggyanusítani. Jogilag elítélendő, de gyakorlatban nem.
Naív vagy #26.
Annak nyoma van hogy az országból ketten mentek el és egyedül tért vissza(vízummal történő határátlépés), persze mint szülő csak itthon jelenti az eltűnést. Ez elég érdekes...
28
Oké, és te konkrétan milyen büntetést szabnál ki az illetőre? Megölte? Eladta? Ott tűnt el, de csak itthon jelentette (nem tudom, ez mennyire illegális)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!