Örökségnél milyen arányban osztoznak a gyerekek? Volt nővel való közös gyerek is ugyanúgy örököl?
Férjemnek előző kapcsolatából van már egy gyereke, nem házasságból született, de a nevére vette.
Nekünk van közös gyerekünk házasságból. Ilyenkor, hogyan működik az örökség elosztása?
Nem sajnálom a gyerektől, mielőtt ezzel vádolnátok. Szimplán csak érdekel.
29
Ezek irreleváns információk az első gyerek öröklése szempontjából. Neki pontosan olyan joga van mindenhez, mint a te gyerekednek. Már elárultad korábban a valódi szándékaidat, szóval hiába vetítesz itt. Nyilván a pasid meg szerinted az ex a gonosz hárpia, de én se csípném az utódom, ha a gyerekemet akarja kitúrni. De a pasid a leggázabb, aki leszarja az előző gyerekét teljes mértékben. Csak nehogy téged is lecseréljen és te legyél a következő hisztis ex az eldobott gyerekkel.
Nekem amit mesélt a gyerek anyjáról és mik történtek amíg együtt voltak, és miután külön váltak az bőven elég volt. Nem normális a nő. Ezt bárki aki ismeri megerősíti. A párom küzdött a gyerekért eleinte, de a nő nem hagyta.. nem adta oda a gyereket se.. aztán megromlott a kapcsolat így az évek alatt.
Persze a gyerek nem tehet semmiről, de az anyja viselkedése....
31!
Képzeld már el a következő helyzetet, ami kb mindennapos:
Csóró Jani asztalos és Csóró Kati pénztáros összeházasodik, gyereket vállalnak. Napról napra élnek. A házasság megromlik, elválnak. Csóró Jani evekkel megismerkedik Csóró Zsuzsi könyvelővel . Összeházasodnak, gyereket vállalnak. Kölcsönt vesznek fel, mert Jani vállalkozó akar lenni. Zsuzsi lesz a könyvelő. A cég közös néven van és rengeteg közös munkával és rengeteg közösen befektetett pénzzel jól megy. Zsuzsi pénze is benne van. Zsuzsi munkája is benne van. Jani előző kapcsolatából való gyerekenek miért kellene hogy járjon ebből?
35 vagyok
Plusz még ehhez hozzájön, hogy a ht is örököl törvényes öröklésnél, de az egyszerűség kedvéért csak a két gyerekre írtam.
35!
De Janinak Zsuzsi segítségével lett cége, Zsuzsi munkájával. Nélküle nem lenne.
De amúgy halkan megjegyzem, megoldható a másik gyerek "kisemmizése". Ismerőseim is megoldották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!