Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökségnél milyen arányban...

Örökségnél milyen arányban osztoznak a gyerekek? Volt nővel való közös gyerek is ugyanúgy örököl?

Figyelt kérdés

Férjemnek előző kapcsolatából van már egy gyereke, nem házasságból született, de a nevére vette.

Nekünk van közös gyerekünk házasságból. Ilyenkor, hogyan működik az örökség elosztása?

Nem sajnálom a gyerektől, mielőtt ezzel vádolnátok. Szimplán csak érdekel.

2021. ápr. 2. 08:43
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
94%
Micsoda gonosz mostohák vannak, az agyam eldobom. Az a szerencsétlen gyerek aztán marha sokat tehet arról hogy milyen ember az anyja...
2021. ápr. 2. 09:51
 22/42 A kérdező kommentje:

Gonosz mostoha?

Én vagyok az aki mindig mondja hozza el a gyereket mert sajnálom nincs "apja". Itt van nálunk akkor is én foglalkozok vele többet.

2021. ápr. 2. 09:56
 23/42 anonim ***** válasza:
95%
Miért akarod kijátszani a jogos örökségéből akkor? Azt a gyerek kapja, nem az anyja, csak mondom. Nincs apja, van egy hülye anyja és még az örökségét is elszednéd. Szimpi vagy.
2021. ápr. 2. 09:59
 24/42 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, jónak akarod beállítani magadat, közben meg azon munkálkodsz, hogyan lehetne kitúrni azt a szegény gyereket.... Meg hogy lemond róla az apja.. Ilyen a világon nincs!!!!!
2021. ápr. 2. 10:16
 25/42 anonim ***** válasza:
60%

7-es, jó nagy baromságot írtál.

A többiek írták jól, a két gyerek egyenlő részben örököl az ingatlanból (tehát fele-fele), és az özvegy az holtáig tartó haszonélvezeti jogot kap rá és a berendezési tárgyakra (már ha az volt a közösen lakott ingatlan).

A "gyerekrésznyi" sztori öröklése az özvegy szempontjából akkor jön be, ha olyan ingatlanról van szó, amit nem laktak közösen (pl. nyaraló, vagy több lakás bérbeadva, stb), az valóban harmadolódik, és ott nincs haszonélvezet. Bankbetét ugyanígy.

2021. ápr. 2. 10:17
 26/42 anonim ***** válasza:
38%

#17, Viszont a házasságkötés után szerzett vagyon fele a tiéd, kivéve ha ettől eltérően állapodtatok meg, vagy a férjed különvagyonából származik valami. Nem az számít, kinek a nevén van, hanem hogy mikor és hogyan került a nevére.

Ne haragudj, de öröklésnél ez sem igaz. Ez csak válás esetén igaz. Öröklés után nem számít, hogy honnan és miből származik az örökhagyó vagyona.

2021. ápr. 2. 10:19
 27/42 anonim ***** válasza:
29%
Apum után nemrèg volt a hagyatèki. Anyu haszonèlvezetet kapott, én és a testvèrem örököltünk. Tehàt ha a ház teljesen a fèrjed nevèn van, te nem leszel tulajdonos.
2021. ápr. 2. 11:04
 28/42 anonim ***** válasza:
21%

A "nevére vette" azt jelenti, hogy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tett? Akkor igen, a gyerek ugyananniyt örököl a férjed után, mint a közös gyereketek.

Lemondani a gyerekről nem lehet.

Ügyvéd ismerősömnél volt hasonló helyzet. A férj anno csoro, elvált pasi volt két felnott gyerekkel, akikkel nulla kapcsolata volt, amikor összejöttek. Közösen összehozták egy vállalkozást, több ingatlan vettek, kimagaslóan jó anyagi körülményeket teremtettek. Megoldották, hogy majd ha oda kerül a sor, csak a közös gyerek örököljön ah apa után.

Nem, nem xar emberek, ismerem a két gyereket, ritka xarhaziak voltak mindig is.

2021. ápr. 2. 12:31
 29/42 A kérdező kommentje:

Előttem volt még egy nő akivel évekig együtt volt a párom. Akkor se foglalkozott a gyerekkel. Nyugodjatok meg, nem azóta ilyen hogy velem van..

Velünk normálisan viselkedik, a gyerek anyja miatt romlott meg a kapcsolatuk évekkel ezelőtt. Előttem!!

Aki normálisan válaszolt annak köszönöm!

2021. ápr. 2. 12:42
 30/42 anonim ***** válasza:
72%

Persze, nem feltétlenül miattad ilyen, de azért rólad is sokat elárul hogy egy ilyen pasival hajlandó voltál leállni.

Nekem soha nem kéne olyan selejtes pasi akit nem érdekelnek a saját utódai. Ez rengeteget elmond a jelleméről.

2021. ápr. 2. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!