Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Polgárőr szolgálatba helyezhet...

Polgárőr szolgálatba helyezheti magát ha a helyzet kívánja?

Figyelt kérdés

Ha például olyan cselekményt lát, ahol be kellene avatkoznia, és az igazolvány nála van annak ruházatán való elhelyezésével, szolgálatba helyezheti magát?

Pusztán azért, mert csak szolgálatban van fokozott jogi védelme, ezért ha megtámadná az illető, akkor a törvény a támadót súlyosabban büntetné.

2021. márc. 28. 10:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Persze, megállni egy polgárőrnek... Ezen jót röhögtem. Annó az úttörők baromságai sem tudtak meghatni.
2021. ápr. 4. 21:59
 12/21 A kérdező kommentje:

Hát figyelj, általában egy polgárőr vagy rendőr nem szórakozásból irányítja a forgalmat, ha magaddal akarsz kitolni, mert mondjuk továbbmentél és teljes útlezárás van vagy mert egy sáv működik és szembe jönnek veled, akkor hagyd figyelmen kívül. Szankciókat nem tudom, lehet nincsenek is, de azokból az emberekből akik már csak azért se állnak meg egy polgárőrnek, nehogy ő legyen az "erősebb" mutassuk meg hogy egy senki, kevés van.

Úttörők nem tudom hogy jönnek ide.

2021. ápr. 4. 22:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy írod, és igen, bármikor szolgálatba helyezheti magát. (nyilvan a jelen lévők tudtára kell adni világosan)

Innentől kezdve ő hivatalos személy, ezért ha bántalmazzák, súlyosabb a büntetési tétel, valamint a szolgálat idejére élet- és balesetbiztosítás illeti meg.

2021. júl. 8. 20:47
 14/21 A kérdező kommentje:

Az első résszel nem tudom vitába szállni veled, mert ez a kérdésem tárgyát képezi.

A második részhez: úgy tudom a polgárőr közfeladatot ellátó személy, a biztosításhoz sem tudom mit írni.

2021. júl. 8. 21:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Te írtad jól, közfeladatot ellátó személy - de a lényegen nem változtat.

A biztosításhoz elég a polgárőr igazolványod.

2021. júl. 8. 21:54
 16/21 A kérdező kommentje:
És egyedül láthat el polgárőr szolgálatot?
2021. júl. 8. 22:03
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. júl. 8. 22:36
 18/21 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, különleges jogokat biztosítani valakinek aki rendőrnek sem volt alkalmas...

Csak szerintem aggályos?

2021. júl. 8. 22:54
 19/21 A kérdező kommentje:

Nem, nem aggályos, mert tévhit hogy csak az polgárőr akit rendőrnek nem vették fel. Van aki azért polgárőr mert szeretne hasonló munkát végezni mint a rendőrök de nem fő állásban.

Sőt vannak olyan rendőrök, tűzoltók akik szabadidejükben polgárőrök.

Az extra jogok pedig alapvizaha után felelősségteljesen gyakorolhatóak, olyan jogokról van szó amelyek a polgárőrök munkáját segítik, hogy eredményesebben tudjanak segíteni. Visszaélni, vissza lehet vele de mást emiatt komolyabb hátrány nem ér.

2021. júl. 9. 07:37
 20/21 anonim ***** válasza:
#19 érdekes módon én eddig csak a visszaélés oldalát tapasztaltam. Illetve csak olyan polgárőrrel találkoztam aki nagy eséllyel elhasalt a pszichológiai teszten egy tisztességes erőszakszervezet felvételijén és a nyomorultja a polgárőrségben éli ki magát. Érdekes módon engem mindig megtalálnak edzésről hazafelé menet, de tőlük nyugodtan betörhettek hozzánk. Tehát az én olvasatomban a létük tök felesleges de támogatnak egy rakás erőszakos idiótát abban, hogy izélgessenek másokat és ehhez különleges jogkört biztosítanak nekik. És ugye szó sincs szolgálati eljárásról esetükben, ha "túlkapás" történne...
2021. júl. 9. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!