Ha elmegyek túrázni és viszek magammal fokost és egy kutya rám támad és fejbe vágom vele, de úgy, hogy meghal, akkor elovehetnek?
Ne haragudj, nem láttam a kérdésedet.
Még rám nem tamadott, elméleti kérdés volt. De volt már olyan, hogy a kutyamnak nekiugrott, mert az idiótaja "jajj az csak játszik" odaengedte (enyém pórázon volt), többször megkértem, hogy tegye postázra, de "jajj az senkit nem bánt", végül megkapta a kutyám lábát, akkor viszont arcon rúgtam azt a kutyát. Persze én voltam a köcsög, de amikor megmutattam, hogy a kutyája mit csinált a kutyammal és mondtam, hogy akkor most rendőrség, akkor először nfenyegetozott, majd végül fülét farkát behúzva kifizette az állatorvosi ellátást, ami elég sokba került neki, mert mint kiderült a kutyája sem volt rendesen oltva.
A kérdés pedig annak apropóján született, hogy sokat kirandulok és benne vagyok egy csoportban, ahol élek, és kb minden héten van egy kutyatamadasos eset.
Szóval ez a sztori, ami miatt megszületett a kérdés és már a hocipom tele van az ilyen imbecil "jajj az nem bánt" gazdákkal.
(A jogszabályos válaszoló vagyok)
Teljesn érthető az álláspontod.
A fokoshoz még annyit hozzátennék - mert közben még eszembe jutott-, hogyha a fokos fejrészének éle meghaladja a 8 cm-t, akkor igazságszerint nem is viheted magaddal szinte sehova, nem tarthatod magadnál (175/2003. Korm. rendelet - a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről).
Egyébként pár éve mikor még postás/futárként dolgoztam, én is jártam így, hogy egy mozgássérült hölgy beinvitált a teraszig, hogy "jöjjön csak, vagy egy kutya, de nem bánt senkit!". Amíg lepakoltam a csomagokat, és elrendeztük az adminisztrációt, addig tényleg szépen, okosan ült a kutyus (meg is dicsértem, hogy milyen szép kiállású Pitbull keverék :D). Majd mire a kapuhoz értem, az utolsó fél méteren lábon-fenéken harapott a kutya. Ennyit erről, hogy "nem bánt, meg okos kutya ám!". Leharapja a lábad, de eskü visszahozza.
Jó, itt javarészt én voltam a hülye, hogy bementem, azt is megtehettem volna, hogy visszaküldöm a feladónak a cuccot arra hivatkozva, hogy a címzett nem tud lejönni a teraszról mert kerekesszékes, én bemenni nem tudok hozzá, mert a kutya nincs megkötve. De én nem vagyok ilyen kőszívű, sőt 10-ből 7 címem kutyás cím volt (akkor ennyi helyen nem adtam volna le a küldeményt?), de hát 2 év alatt egyszer jött iyen is össze, hogy gond lett ebből. Levontam a tanulságot. :)
25: A KKVE közterületre vonatkozik, ha erdőben túrázik, akkor az Erdőtörvény vonatkozik rá, fél kilós fejű lehet nála, a 8cm meg nem számít.
Kérdező: kutya ellen gázspray, paprika, lehetőleg. Az megállítja, de humánus, mert nem lesz tőle maradandó baja a kutyának se. Plusz használni is egyszerűbb, egy támadó kutyát nem egyszerű eltalálni a fokossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!