Mit tehetek, ha megfenyegettek, hogy rám és a kutyámra engednek két nagy(on nagy) termetű kutyát? És mire számíthatnak ők?
Megfenyegetett egy nő, aki az utcánkban lakik.
Éppen sétaltattam a kutyám, mikor kijött a kapujukon, és azt kiabálta vissza a férjének, hogy engedje ki a két nagyon nagy termetű kutyájukat, rám és a kutyámra.
Természetesen a két kutya meg volt veszve. Míg az én kutyám nyugodtan sétált mellettem.
Illetve kiabálva azt nehezményezte, hogy a kutyámon nincs póráz. De ismétlem magam, nyugodtan sétált mellettem.
És még azt hozzá kell tennem, hogy falun élünk, és mindennapos hogy póráz nélkül sétáltatnak kutyát.
És a kutyám nyugodt, visszahívható, nem is értem, hogy miért zavarjuk azt a nőt.
Na szóval az lenne a kérdésem, hogy feljelenthetem azért mert megfenyegetett a kutyákkal?
És ha igen, milyen büntetést kaphat?
Oh my god.
Garázdaság de ahogy kiveszem a történetből nem volt tettlegesség.
Így a 2. opcióra szavaztam, ez tipik az az eset amikor max arra fogják ítélni hogy kérjen bocsánatot.
Hát,az a baj hogy nincs bízonyíték akkor nem lehet.
De zaklatásért nyugodtan feljelenheted
Köszönöm mindenkinek a választ.
Azonban tovább fűzném a kérdést, mivel a nagyon kedves hármas válaszoló rádöbbentett egy fontos dologra.
Mi van akkor ha legközelebbi fenyegetés alkalmával videó felvételt készítek, vagy hangfelvételt?
Nyilván a fenyegetőzés miatt nem fog lemozgatatlanul maradni a kutyám, mivel szemlátomást rosszul viseli.
Akkor az történik hogy nem tudják letagadni.
De mondom ez nem olyan bűncselekmény amiért lesittelnek valakit.
Személyes tanács: ha még egyszer előfordul én csak akkor tennék feljelentést. Lehet egyszer voltak csak ilyenek, ha most jelented akkor innentől konstans lesz a rossz viszony.
Amúgy ha nő vagy kiálthattál volna segítségért, legalább az ő szomszédaik is meghallják vagy valami :D
Hát,ha úgy van beállítva a videó hogy ő fenyegetőzik,és tényleg semmit se szóltál rá,akkor nyugodtan,bízonyéték,és semmit se szólhat.
Mert 1.Fenyegetőzés=zaklatás,vagyis avval fenyeget hogy rád uszít a két kutyát,és elkezd életveszélyesen fenyegetni akkor nyugodtan
X4 és azt is ajánlom hogy szerezz tanúkat,meg videót még..
De inkább jelensd fel,tán mi lesz
Kedves 9es. A porázban hibás vagyok, ezt nem is tagadtam.
De a szájkosár akkor kell ha nagy esély van rá hogy a kutyánk kárt tesz bárkiben, vagy bárkinek a kutyájában. Illetve tömegközlekedési eszközökön.
Na már most az én kutyám meg van szokva vele, hogy más kutyák veszik körül, így eszébe sem jut támadni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!