Épithető-e lakóház,osztatlan közös tulajdonban lévő,erdő,szántó,legelő besorolású telekre?
Figyelt kérdés
A szomszéd éppen erre készül,gyanús hogy nincs minden rendben. Kérdés hogy azt csak így lehet, illetve hová lehet fordulni, pl a többi tulajdonosnak?2021. márc. 24. 21:42
1/3 anonim válasza:
Az építésere vonatkozó szabályokat a HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) tartalmazza.
Ebben szabályozzák a beépítés mértékét (%-ban).
Az közömbös a beépítés szempontjából , hogy "Belterületről" vagy "Külterületről" van szó, mert ezek földhivatali,és nem építéshatósági fogalmak,összefüggések.
A telek "művelési ága" (legelő stb) csak annyiban játszik , h. ki kell vonni az adott művelési ágból, de sem ez, sem a "bel/kül" területi megjelölés NEM játszik építéshatósági tekintetben szerepet.
Azt KIZÁRÓLAG a HÉSZ szabályozza (alapesetben.)
3/3 anonim válasza:
Csak azt akartam írni, hogy nekem is lett volna hasonló kérdésem, így Nekem is hasznos volt a válasz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!