Kötelezhet jelenleg a munkahelyem oltásra?
Sziasztok, egy EÜ szolgáltató cégnél dolgozok, és általában én mászkálok ki az ügyfelekhez.
A főnök ultimátumot adott, hogy el kéne rendeznem az oltást, mert így nem igazán akar elengedni helyszínre. Ha ez nem jön össze, mást kell hogy keressenek a helyemre. Sajnos túlsúly, magas vérnyomás és kezdődő cukorbetegségem van. Főnök már rég lefocizta a háziorvosával, hogy kapjon oltást. Én a saját dokimat (sajnos nem ügyfele a cégnak) meg el sem érem, az asszisztens rámteszi a telefont. Pedig sokan visszamondták a kínait és az astrazenecát a városomban, szóval elvileg nekem is juthatna.
42/F
Itt vmi hiba lehet mert ilyen alapbetegségekkel már hivniuk kellett volna.
De amúgy alapesetben nem kötelezhet hivatalosan.
Kérdező
A munkahelyed erre nem kötelezhet, mert erről az oltásról még nincsen törvényi rendelkezés.
DE a leírtak alapján nem is köteleztek rá téged, csak közölték, hogy ha nincs védőoltásod akkor te nem mehetsz helyszínre.
A kötelezés azt jelentené, hogy ha nem leszel beoltva akkor elveszted a munkádat. De te csak azt a munkát nem végezheted el amihez a cégen belül ez szükséges.
Ez ugyanaz mint a tűzoltóknál, hogy ki az aki végezhet mentést a rohamkocsival és ki az akinek meg nem lehet terepre mennie velük. Aki fel bír mászni a létrán a tizedik szintre az mehet, aki nem, az nem mehet. Az marad az irodán és végzi az egyéb feladatokat.
A TE érdeked az hogy legyél regisztrálva és kapd meg a védőoltást. Ez neked éppen úgy nem megy korábban, mint ahogy behívnak, mint ahogy nekem sem - ezzel nem tudunk mit kezdeni. Viszont addig neked is jobb ha nem te mész ki terepre az ügyfelekhez hanem más.
beszéld meg a főnököddel amit előttem is mondtak, hogy regisztráltál és amíg meg nem kapod a védőoltást majd UTÁNA ki nem alakul a védettséged, ADDIG ha gondolja küldjön mást. Vagy intézze el neked ő hogy legyél hamarabb beoltva. Ha neki sikerül, az neked csak haszon lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!