Kötelezhetnek túlórára a munkahelyemen, úgy hogy nincsenek tekintettel arra, hogy busszal járok (távolsági busz) és az utolsó buszomat már nem érném el haza?
2:20-kor végzek rendesen, túlórázni 4:20-ig szoktam, az utolsó buszom 5 órakor megy. 6 óráig akarnak benttartani. Megtehetik? A kérdésemre, hogy akkor hogyan jutok haza a válaszuk ez volt: "Nem máltai szeretetszolgálat."
(autóm nincs)
Köszönöm, de eddig még nem találtam arra vonatkozóan semmit, hogy mi a helyzet ha a túlóra miatt a hazajutás nem megvalósítható elfogadható módon.
Ezért is kérdezem itt, hátha tud valaki válaszolni! :)
Egy munkajoggal foglalkoo ügyvédet kérdezz meg.
Elvileg ilyen esetben taxival is hazamehetsz és buszhoz képes ami többbletkiadás, azt a munkáltatlónak ki kellene fizetnie.
De hogy ez minden esetre érvényes, azt csak szakismerettel rendelkezö valaki tudja megmondani.
Köszönöm a válaszokat. Igen, azt tudom, hogy kötelezhetnek. A kérdés a hazajutás része...
"A rendkívüli munkavégzés nem veszélyeztetheti a munkavállaló testi épségét, egészségét, nem jelenthet személyi, családi és egyéb körülményeire tekintettel aránytalan terhet, s kérésre írásban kell elrendelni."
Erről mi a vélemény? Ez vonatkozhat erre az esetre...
Emlékszem 25 évvel ezelőtt dolgoztam egy kis cégnél ahol a főnök kötelezte a túlórát. Reggel 7-től éjfélig dolgoztam. Mivel se busz, se villamos nem járt már, a főnök fotelágyakat vett (6-an voltunk) és ott a cégen belül aludtunk. A főnök hozott vacsorát is.
Ha jól emlékszem olyan 4-5 évet dolgoztam ott, és évente 4-5 alkalommal eljátszotta ezt. De minden évvel több órát, és kevesebb figyelmességet kaptunk. A végére már kaját sem biztosított.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!