Meddig lesz kötelező a maszkhordás közterületen?
2! Köszi!
1! Amúgy én is csak akkor húzom fel, ha rendőrt látok :)
1. A most megadott időpont érdektelen. Ha bekövetkezik és a helyzet nem javul, hosszabbítanak.
2. A rendőr nem fertőz, akkor fölösleges feltenni. A maszk nem a rendőr ellen van, hanem a vírus ellen. De elhiszem, hogy rettentő bonyolult ezt fölfogni.
#5 Az áprils 24-t csak poénból írtam be, honnan lehetne azt tudni hogy meddig kell hordani?
Nem gondoltam hogy ezt bárki komolyan veszi. Csak egy hülye kérdésre hülye választ lehet adni, mást nem.
Ha a kérdésre nem tudsz válaszolni, legalább fals választ ne adj!
Tudom, hogy nem a rendőr ellen véd, azért teszem fel, hogy bírságot elkerüljem. Mert egyébként meg zavar a viselése.
Az országos, minden település belterületén kötelező maszkviselésről szóló rendelet szerint március 22. Ez a két hetes szigorítás a szolgáltatások és üzletek bezárása mellé (104/2021. kormányrendelet 2. § (2) bek. és 14. § a) pont [nem vicc, tényleg kimaradt az (1) belőle a jogtár szerint]).
Ha viszont olyan településen él a kérdező, ahol ezelőtt is kellett, akkor a "régi" rendszer tér vissza, tehát ki tudja meddig. Arra nincs lejárati dátum.
A március 22. se tudni hogy miként alakul, ma jelentik be a kormányinfón vagy holnap tessék hallgatni a Kossuth Rádiót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!