Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elütött valaki egy macskát és...

Elütött valaki egy macskát és olvastam a neten, hogy valaki azzal büszkélkedett, hogy utánament és megpróbálta megállítani úgy, hogy leszorítja az útról. Ezért milyen büntetés jár?

Figyelt kérdés

Az autója minkét oldalát megkarcolta, de mégsem állt meg. Én ezt elképzelni sem tudom, hogy valaki képes ilyesmire. Meg meg akarta verni (nem a macska gazdája)

Ezért milyen büntetés jár? Egyáltalán megtörténhetett ez?

2021. febr. 21. 09:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%

En a haveromat majdnem szajba vertem, pedig csak rahuzta a kormanyt egy macskara ... szo sem volt elutesrol!

Fulenel fogva visszavittem volna az embert, a macsek be a kocsijaba es szepen elgurultunk volna egy allatorvoshoz ... mi mas? Nem szokasom sokat szorakozni az ilyenekkel!

2021. febr. 21. 10:03
 12/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, az én kocsimhoz hozzá nem értél volna, abban biztos lehetsz, mert az első morgás után kicsesztelek volna az út szélére. Nem kell beülni más járművébe és nem kell belepofázni a vezetésébe, meg ezek után még plusz egy lopás tétel is hozzájön és egy autó az nem zsömle, de még csak nem is telefon. Még mindig elítélem, aki nem áll meg, de önbíráskodni senkinek nicns joga semmilyen formában.
2021. febr. 21. 10:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Megállja a közúti veszélyeztetés a helyét az ilyen. Attól függetlenül, hogy direkt ütötte-e el vagy nem, ami szintén elítélendő. Az nem derült ki egyébként.
2021. febr. 21. 11:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem kell túllihegni. Nem jár büntetés. A macskaelütésének körülményei ebből nem derültek ki, ez lehet bűncselekmény és véletlen szerencsétlen baleset is. A másik ember meg túlfejlett igazságérzettel és erősen hiányos helyzetfelismeréssel rendelkezik, ebből származott a tette. Kártérítéssel tartozhat, ha bizonyíthatóan elkövette a károkozást.
2021. febr. 21. 12:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!