Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a kutyáma...

Hogyan szoktassam le a kutyámat az ásásról? 1éves németjuhász keverék a kertben több helyen is hatalmas lyukakat ás,illetve a kerítés alatt is át ásta magát a szomszéd kertbe. Szídás,büntetés semmi sem használ.

Figyelt kérdés
2020. máj. 22. 14:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit fárasztod??

Valószínűleg nem fárad el, ilyenkor a kutyák rombolnak.

2020. máj. 22. 14:33
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez rendszerint a kevés foglalkozás, nem megfelelő tartás miatt van. Hogy fárasztod le fizikailag? Hogy fárasztod le agyban? Milyen sportot, munkát csináltok közösen?
2020. máj. 22. 14:34
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szidás, büntetés xDDD. Apám is németjuhászt vett és folyamatosan rinyál, hogy ás a kutya meg rongál. Én előre figyelmeztettem, sőt többször is kértem, hogy ne vegyen kutyát.

A kutya nincs lefárasztva, ezért hát lefárasztja magát. Ha azt akarod, hogy ne ásson ki kell menni hozzá és minimum másfél órára foglalkozni kell vele. Séta, labdadobálgatás stb.

2020. máj. 22. 14:46
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
3. Másfél óra, az szart sem ér... egy kis pincsi biztos elfáradna, de egy németjuhász, ami munkakutya biztos nem. Napi 5-6 óra foglalkozás séta, játék, futkározás már inkább elég.
2020. máj. 22. 14:50
 5/18 anonim ***** válasza:
81%

Ezért írtam azt, hogy minimum. Amíg el nem menekültem otthonról (többek között emiatt is), addig másfél - 2 órát foglalkoztam a kutyával lelkiismereti okokból. Elvittem sétáltatni, sprinteket csináltunk, illetve dobálgattam a lasztit. Utána csak szlopálta a vizet majd miután bementem le is dőlt szundizni.

Természetesen tisztában vagyok, hogy ez kevés volt neki egy egész napra..de a semminél több.

2020. máj. 22. 15:06
 6/18 A kérdező kommentje:
Igazából a párom kutyája,viszont ő csak nagyon keveset foglalkozik vele. Nekem a kisgyermekem miatt sem időm,sem energiám nincs rá. Már próbáltam rábeszélni a párom,hogy ajándékozzuk el,de hallani sem akar róla
2020. máj. 22. 15:17
 7/18 A kérdező kommentje:
Ráadásul pont azért kellett neki a kutya,hogy védje a házat,de ez a kutya annyira barátságos,hogy még a betörőnek is segítene kirámolni 😄
2020. máj. 22. 15:24
 8/18 anonim ***** válasza:
85%

Tehát csak a kifogások mennek...

Ha nem akartok tenni semmit ellene, akkor miért is várjátok el, hogy ne ásson, romboljon, vagy később ne legyen szökős vagy agresszív? Ez a legszánalmasabb kategória. Az igazi alkalmatlan, felelőtlen "gazdák". És persze a végén majd a kutya lesz a hibás, mert ti csak biodísznek tartjátok, mert ti lusták vagytok normálisan foglalkozni vele.

2020. máj. 22. 15:28
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy az egyben leírtad apám sztoriját. Ő se akart hallani arról, hogy ne legyen kutya..elajándékozásról pedig szó sem lehet. Szintén, hogy védje a házat, meg neki mindig is volt kutyája..

Sajnos az ilyen emberekkel nem lehet mit kezdeni. Ha bírja a kapcsolatotok, akkor jobb pillanatokban puhitsd meg..mutass neki cikkeket a témában. Egy a lényeg..a kutyát felesleges bántani: utólag úgy se fogja tudni, miért büntették..és leállni se fog. Egy németjuhász biztos nem. Ennél csak rosszabb lesz.

Amúgy a te álláspontodat megértem, nem neked kellett a kutya..miért is foglalkozánál vele. A párod más kérdés.

2020. máj. 22. 15:32
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

1 éves, még rengeteg energiája van. Unatkozik. A gödröknél néha beválik, ha a betemetett gödörbe kutyakakit raksz, majd arra még egy réteg földet.

A kerítésvédelem az ilyen kutyánál csak megfelelő erősségű villanypásztorral oldható meg.

2020. máj. 22. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!