Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges-e ügyvéd segítségét...

Lehetséges-e ügyvéd segítségét kérni 10+ éves kapcsolat megszakításakor?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségeim vannak/lesznek, ha több, mint 10 éves párkapcsolatból kilépek? Kérhetek ügyvédi segítséget ahhoz, hogy ne "üres zsebbel" távozzak a kapcsolatból? Semmilyen papír nem köt minket össze, de több, mint 10 évet együtt töltöttünk. Nyilván, ha nem lenne muszáj, nem terelődnék hivatalos útra, de a "párom"-exem, éli megszokott mindennapjait, míg én anyámékhoz kényszerültem közel 30 évesen, és ezt nem tartom korrektnek. Szeretnék "engesztelés" gyanánt pénzösszeget igényelni, hogy legalább egy nyomorult albérletbe el tudjak menni, mert a párom megcsalt, míg én kapcsolatunk alatt másra sem néztem..Hivatalos házassági vagy élettársi papír nélkül mit tehetek? Tanúim vannak...

2021. febr. 20. 02:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
85%
20-as mondja jól, vannak közösen szerzett nagyobb értékű dolgok? Fizettél bele valamibe? Akkor lehet alap.
2021. febr. 20. 07:25
 22/27 anonim ***** válasza:
57%
20. Nagy baromságot ír, semmiféle vagyonközösség nem áll fent, szép világ is lenne.
2021. febr. 20. 07:35
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha közösen vettek pl. egy autót fele-fele arányban, akkor sem jár vissza semmi?
2021. febr. 20. 07:48
 24/27 anonim ***** válasza:
30%

20 as vagyok

Dehogynem jar...

Elettarsi vagyonkozosseg felbontasa...

De ugye a hazassaggal ellentetben ahol 50-50 % jar itt a megosztas az alapjan tortenik h ki mit tett bele mennyi volt a jovedelme, megtakaritasa. Ezeket bizonyitani kell.

Ha teszem azt a no keress 500e a ferfi 250e akkor ez az alapja a megosztasnak. Ezt bonyolitja a csaladi kolcson a munkahelyi kolcson az esetleges hitel a megtakaritasok ... A eletkozosseg kezdetekor meglevo vagyon targyak es ezek esetleges eladasa. Szoval ezek joval bonyolultabbak mint egy sima valas.

Nalunk azt is figyelembe vette a birosag h anyam mivel leszazalekolt es kap utan penzt (plusz arvasagi ozvegyi csaladi jaradek es ketesetpotlo) az majdnem 2x magasabb volt mint a exe kersete 😂

2021. febr. 20. 08:08
 25/27 anonim ***** válasza:
85%

A sima együttélés során nem jön létre vagyonközösség, senkinek sem kell a vagyonát felezni! Az 5 év, amit egyesek említenek, arra vonatkozik, hogy ha a felek a házasság előtt legalább 5 évig ugyanarra a lakcímre voltak bejelentve, akkor az az alatt az 5 év alatt szerzett vagyon is közös lesz (kivéve házassági szerződés kötésekor). Bárminemű "jár, nem jár" osztozkodás akkor van, ha voltak közös szerzeményeik vagy gyerek, és nem tudnak megegyezni.

"Az élettársi kapcsolatokra ugyanis teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a házasságokra, azt a magyar jog nem ismeri el a házassággal egyenértékű jogintézménynek. Míg a házasság során – házassági vagyonjogi szerződés hiányában - osztatlan közös vagyonuk keletkezik a pároknak, az élettársak együttélésük során végig külön vagyonszerzők maradnak, tehát szétváláskor nem fele-fele alapon, hanem szerzésük arányában kell osztozkodniuk mindazon, amit a kapcsolatuk alatt szereztek."

2021. febr. 20. 09:19
 26/27 anonim ***** válasza:
96%
19-es vagyok, a válás tavaly volt, a vagyon megosztás jelenleg is tart. Szóval képben vagyok. A kereset semmit sem számít, a közösen szerzett vagyon már igen. Mi előtt megy itt az okoskodás, előtte informálodjatok! Kérdező, ha gondolod írj rám, én nem akarok itt vitatkozni az idióta fotel jogászokkal. Megjegyezném, évente változik a ptk.....
2021. febr. 21. 08:12
 27/27 anonim ***** válasza:
67%
Papíron mi van a neveden? Bútor számlája, autó tulajdon(része) stb.
2021. febr. 21. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!