Lehetséges-e ügyvéd segítségét kérni 10+ éves kapcsolat megszakításakor?
Kérdező én nem értelek.
Kérdezel minket egy egyszerü kérdésről. Sokszor házasságból is nehéz kilépni úgy hogy egyenlően legyen elisztva a pénz.
Megkaptad a választ, erre kikéred magadnak hogy mennyi ügyvéd van itt.
Akkor minek kérdezel minket?
8 eves kapcsolatbol jöttem el, mert megcsalt. Együtt is éltünk, de ilyen eszembe sem jutott.
De menj ügyvédhez. Fizesd ki amit kikell azért hogy elmond ezt neki, aztán meg annyival is minuszbsn leszel
Igen, vannak ügyvédek, akik órabérben segítenek.
Kérsz egy időpontot, és átlagosan 15-40 000 Ft+ÁFA / óra díjért segítenek.
Amit te vettél, miért nem hoztad el rögtön? Szerintem ez így működik. Bővebben is írhatnàl, mert így nem látunk bele. Beszéltél vele erről?
Én pl mondtam anno az exnek, (aki megcsalt, majd kidobtam a lakásomból, és még pénzzel is tartozott) hogy nyugodtan vigye a saját maga által vásárolt könyvespolcát meg mindent, amit vett. Nem vitte, de fizetni sem akart eleinte, úgyhogy eladtam a polcokat.
Nekem sajnos ki kellett belőle lelki zsarolni a maradèk összeget, de nem hiszem, hogy mindenki ilyen. Nem lehet az exeddel beszélni?
Ne a megcsalásért fizessen, hanem ha pl vmi felújítást te fizettél, azt nem ismerné el?
De erről nem tudunk semmit, mert nem írtál róla.
Ha az elettarsi kapcsolat vagyon kozosseg is volt akkor termeszetesen kerheti a vagyongyarapodas felet
Pl egy nagyobb felujitas az ex lakasan vagy auto vasarlas ilyenekben altalaban kozosan vesznek reszt ha nincs szamla a jovedelmek alapjan osztanak szet mindent.
Anyam 14 ev utan kozosen vett lakas auto miazmas ... A lakas nala maradt ugy h kifizette a felet az exenak plusz a vagyongyarapodas felet megkapta. (Kocsi lakokocsi stb.. erzekenek a felet)
Látom az összes okoskát idefújta a szél.....
Szóval, a közös életközösség fennállása alatt szerzett vagyon, közös vagyonnak minősül. A gyengébbek kedvéért, amióta együtt éltek, azóta. Nem kell szerződés, nem kell 5 év, semmi. Elvileg a fele téged illet. Elmehetsz ügyvédhez és be lehet adni a bíróságra 1 vagyon megosztási keresetet. Kérheted a per illetékmentességet is. Ugyan azok a jogok illetnek meg, mint a házastársakat. Ennyi. Aki mást mond, hazudik!
Fiúklányok, várjuk már meg végre, hogy a Kérdezőnk válaszoljon a feltett kérdésekre.
Fontos lenne tudni, hogy hivatalosan is egy lakcímen voltatok-e bejelentve, merthát az az életközösség egy alapfeltétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!