Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehetséges-e ügyvéd segítségét...

Lehetséges-e ügyvéd segítségét kérni 10+ éves kapcsolat megszakításakor?

Figyelt kérdés
Milyen lehetőségeim vannak/lesznek, ha több, mint 10 éves párkapcsolatból kilépek? Kérhetek ügyvédi segítséget ahhoz, hogy ne "üres zsebbel" távozzak a kapcsolatból? Semmilyen papír nem köt minket össze, de több, mint 10 évet együtt töltöttünk. Nyilván, ha nem lenne muszáj, nem terelődnék hivatalos útra, de a "párom"-exem, éli megszokott mindennapjait, míg én anyámékhoz kényszerültem közel 30 évesen, és ezt nem tartom korrektnek. Szeretnék "engesztelés" gyanánt pénzösszeget igényelni, hogy legalább egy nyomorult albérletbe el tudjak menni, mert a párom megcsalt, míg én kapcsolatunk alatt másra sem néztem..Hivatalos házassági vagy élettársi papír nélkül mit tehetek? Tanúim vannak...

2021. febr. 20. 02:21
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező én nem értelek.

Kérdezel minket egy egyszerü kérdésről. Sokszor házasságból is nehéz kilépni úgy hogy egyenlően legyen elisztva a pénz.

Megkaptad a választ, erre kikéred magadnak hogy mennyi ügyvéd van itt.

Akkor minek kérdezel minket?

8 eves kapcsolatbol jöttem el, mert megcsalt. Együtt is éltünk, de ilyen eszembe sem jutott.

De menj ügyvédhez. Fizesd ki amit kikell azért hogy elmond ezt neki, aztán meg annyival is minuszbsn leszel

2021. febr. 20. 03:08
 12/27 anonim ***** válasza:
93%
Pénzt csak úgy a szép szemedért nem fogsz kapni. Ha az elmúlt tíz évben lakást vettetek, vagy beköltöztél az exedhez, de bizonyíthatóan hozzájárultál a költségekhez, esetleg felújításhoz, és erről megvannak a számlák is, akkor ezekre az összegekre tarthatsz igényt. Semmi többre nem.
2021. febr. 20. 03:10
 13/27 anonim ***** válasza:
73%
2-es vagyok. Miért lettem lepontozva? Ha vannak gyerekek, akkor igenis van vagyonmegosztás: a háztartás vezetése és gyereknevelés beleszámít a vagyonszaporulatba. Tehát ha anyuka 5 évig otthon volt a gyerekekkel, míg apuka pénzt keresett, karriert épített akkor nem úgy lesz a vagyonmegosztás, hogy apukának amit megkeresett, anyukának meg semmi.
2021. febr. 20. 03:18
 14/27 anonim ***** válasza:
89%

Igen, vannak ügyvédek, akik órabérben segítenek.

Kérsz egy időpontot, és átlagosan 15-40 000 Ft+ÁFA / óra díjért segítenek.

2021. febr. 20. 05:12
 15/27 anonim ***** válasza:
91%
Tettél pénzt az ingatlanába, amit tudsz számlával bizonyítani? Van valami értéktárgya, amit otthagytál és bizonyíthatóan a tiéd? Ezeket követelheted. De, hogy ő bánat pénzt fizessen neked, mert megcsalt, olyan nincs. Ha gyereked lenne, akkor is csak gyerektartást kérhetnél, az ő magánvagyonából semmit.
2021. febr. 20. 05:21
 16/27 anonim ***** válasza:
70%
Mégegyszer elolvastam a kérdést, ki fognak röhögni, ha komolyan odaállítasz tanúkkal, hogy te pénzt kérsz a megcsalás miatt.
2021. febr. 20. 05:22
 17/27 anonim válasza:
100%

Amit te vettél, miért nem hoztad el rögtön? Szerintem ez így működik. Bővebben is írhatnàl, mert így nem látunk bele. Beszéltél vele erről?

Én pl mondtam anno az exnek, (aki megcsalt, majd kidobtam a lakásomból, és még pénzzel is tartozott) hogy nyugodtan vigye a saját maga által vásárolt könyvespolcát meg mindent, amit vett. Nem vitte, de fizetni sem akart eleinte, úgyhogy eladtam a polcokat.

Nekem sajnos ki kellett belőle lelki zsarolni a maradèk összeget, de nem hiszem, hogy mindenki ilyen. Nem lehet az exeddel beszélni?

Ne a megcsalásért fizessen, hanem ha pl vmi felújítást te fizettél, azt nem ismerné el?

De erről nem tudunk semmit, mert nem írtál róla.

2021. febr. 20. 06:45
 18/27 anonim ***** válasza:
92%

Ha az elettarsi kapcsolat vagyon kozosseg is volt akkor termeszetesen kerheti a vagyongyarapodas felet

Pl egy nagyobb felujitas az ex lakasan vagy auto vasarlas ilyenekben altalaban kozosan vesznek reszt ha nincs szamla a jovedelmek alapjan osztanak szet mindent.

Anyam 14 ev utan kozosen vett lakas auto miazmas ... A lakas nala maradt ugy h kifizette a felet az exenak plusz a vagyongyarapodas felet megkapta. (Kocsi lakokocsi stb.. erzekenek a felet)

2021. febr. 20. 07:00
 19/27 anonim ***** válasza:
15%

Látom az összes okoskát idefújta a szél.....

Szóval, a közös életközösség fennállása alatt szerzett vagyon, közös vagyonnak minősül. A gyengébbek kedvéért, amióta együtt éltek, azóta. Nem kell szerződés, nem kell 5 év, semmi. Elvileg a fele téged illet. Elmehetsz ügyvédhez és be lehet adni a bíróságra 1 vagyon megosztási keresetet. Kérheted a per illetékmentességet is. Ugyan azok a jogok illetnek meg, mint a házastársakat. Ennyi. Aki mást mond, hazudik!

2021. febr. 20. 07:16
 20/27 Noren1989 ***** válasza:
78%

Fiúklányok, várjuk már meg végre, hogy a Kérdezőnk válaszoljon a feltett kérdésekre.

Fontos lenne tudni, hogy hivatalosan is egy lakcímen voltatok-e bejelentve, merthát az az életközösség egy alapfeltétele.

2021. febr. 20. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!