Iskolai házirend sérthet-e alapvető emberi jogokat?
Pl tilthatja-e a hajfestést, körömlakkot, bizonyos frizurákat, tetoválást stb.
(17. oldal)
Amúgy ez az oktatas.hu ez hivatalos oldala az oktatási hivatalnak nem?
Akkor gondolom csak nem hülyeség amit írnak.
Hol kell jelenteni ha az iskola sérti az alapvető emberi jogainkat?
(Tegyük fel hogy az iskola házon belül nem óhajtja elrendezni és megszüntetni a törvénysértő állapotot)
#37 "A lányom iskolájában már rendet raktam!
Az igazgató kapott tőlem már kétszer is akkora "sallert", hogy belátta, hogy jobb félni mint megijedni."
Aha, megjelent a jogvédő szülő. Érdekes lehet nálad gyereknek lenni, majd kíváncsi lennék arra, hogy VELED milyen lesz majd a saját gyereked és milyen képet vágsz majd akkor, amikor TE fogsz kapni egy "sallert" tőle - hiszen erre nevelted.
Van hasonló agyatlan rokonom, egy durvább és egy kevésbé durva "nevelési" eredménnyel. Az enyhébb esetben a "jól nevelt" gyermek szimplán meglopta az anyját, mindenféle ügyleteire már középiskolásan pénzeket szerzett, majd az adósságát az anyjának kellett visszafizetnie, sok éven keresztül. Szerencsére 25 éves korára a gyereknek megjött az esze és addig sikerült elkerülnie a börtönt vagy hogy valaki a föld alá juttassa. Mert hát neki joga volt mindig magának döntenie mindenben, neki nem dumálhatnak, nem szabhatnak meg semmit.
A másik egy svéd rokon, akiknél a gyerekeket hozzád hasonló elvek szerint nevelték, soha ne legyenek tekintettel senkire csakis arra hogy nekik mihez avn joguk és azt szerezzék is meg. Na, ott konkrétan ment a saller az apának a 16 éves lányától, mert nemet merészelt mondani amikor a gyereke el akart menni valahová. A legidősebb gyereket kiutálták a családból, mert elfogadhatatlan volt a viselkedése és olyan nézeteket vallott amikkel nem tudtak kiegyezni, a szülők évekig nem is beszéltek vele. Az a gyerek orvos volt. Azt nem tudták neki megbocsátani hogy nem tekintette normálisnak ahogyan a hozzád hasonlók viselkednek másokkal.
#40 "Ha meg általánosba jár, akkor mit keres itt 14év alatt...??? 16 a korhatár a GYK-n!"
Ez a lényeg! Nyilván egy olyan túlkoros "diák" akinek nem tetszik hogy olyan elvárásoknak kellene megfelelnie, ami a korosztályának már nem elfogadható - mert az a korosztály már nem kell hogy oda járjon, hanem középiskolába.
A kérdező majd sorra fogja kapni a hatalmas maflázsokat, amint munkába áll... Ott aztán tekereghet, hogy mihez van joga, meg mihez nem... A főnök mondja meg a tutit - akinek nem tetszik, odébbállhat.
Akár dress code, akár tetkó, akár más ügyben...
#50, #54-nek:
Tehát te a jogsértő, önkényeskedő igazgatónak adsz igazat akinek még az után is járt a pofája, hogy lebaxta a főnöke?
Mert lebaxta rendesen!
Ha tele lenne az iskola olyan szülőkkel mint én, akkor rend és fegyelem lenne!
#52-nek:
Én semmit nem hozok ezekből a lányom tudomására, pontosan az általad leírtak miatt! Ő csak örül hogy elintéztem, hogy ezentúl lehet valamit amit eddig nem lehetett. A részletek nem tartoznak rá.
Az a szerencséje az igazgatónak, hogy eddig semmit nem szóltak ez ügyben a lányomhoz!
Amint bármit meghallok a lányomtól ezzel kapcsolatban, elintézem hogy az legyen az utolsó hónapja az iskolában mint igazgató.
Ne hidd, hogy nem tudom megtenni. Van néhány szám a telefonkönyvemben, amit megirigyelnél.
Semmilyen ismerettséged nincs #59.
Mind tudjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!