Az iskola házirendje tiltja hogy hatósági személyt hívjon egy diák. Milyen törvényi jogokat sért ez?
Figyelt kérdés
Egyszer valaki rendőrt hívott, és azóta úgy van hogy ha rendőrt/mentőt akarunk hívni, szólni kell egy tanárnak.
(Tűzoltót lehet csak)
Igen ki lehet találni miért történt, volt egy verekedés és kijöttek a rendőrök, az iskola meg minden ilyet el akar sumákolni hogy a statisztika ne bánja.
Én személy szerint felháborítónak tartom hogy ilyen szinten lehet valamit szabályozni a házirendben. Szerintem nem erre találták ki a házirendet.
2019. febr. 3. 12:44
1/5 anonim válasza:
Nem tilthat ilyet egy házirend, nem mellesleg a 112-t kell hívni
2/5 A kérdező kommentje:
Ha odaállítanék így az igazgató elé hogy
"GYK-n azt mondták nem tilthat ilyet a házirend, legyen szíves orvosolni" kinevetne :D
Milyen jogot sért? Alapvető emberi jog vagy valami hasonló?
2019. febr. 3. 17:12
3/5 anonim válasza:
Alapvető emberi jog, sehol nincs jogilag szabályozva, ki hívhat rendőrt.
4/5 kovpet válasza:
Nem csak hogy jogod, de mentőt hívni adott esetben kötelességed is, a segítségnyújtás elmulasztásának számít, ha kellene és nem teszed meg.
5/5 A kérdező kommentje:
# 4
Ez jól hangzik, sőt szerintem ez érvényes a rendőr hívásra is. Köszi!
2019. febr. 4. 16:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!