Köteles vagyok-e a munkahelyemen jelezni, hogy igazolt sportolóként konditerembe járok?
Semmi köze hozzá
Ha emiatt kirúg, akkor van egy nyert munkaügyi pered
Kérdező, kevered a dolgokat!
Az, hogy te általánosságban sportolsz és konditerembe jársz ahhoz a cégednek, főnöködnek semmi köze.
Az viszont hogy MOST, a járványhelyzet alatt konditerembe jársz az más helyzet, hiszen alapból nem lehetnek nyitva a konditermek. EZ az amivel a főnöködnek baja van.
Nem tudjuk hol dolgozol, mi a munkád, így nem tudhatjuk, hogy ez veszélyezteti-e a cégedet vagy az ott dolgozókat. Ha versenyszerűen sportolsz akkor meg van annak a szabálya, hogy milyen módon és hol teheted meg, ha ezt betartod akkor ahhoz a főnöködnek nincsen semmi köze - ha a munkádat ez nem gátolja, a cégednek ez kárt nem okoz.
Beszéld meg a főnököddel, hogy nem nyilvános, a tiltás ellenére nyitva tartó konditerembe fogsz járni, hanem erőnléti edzéseket fogsz többet végezni azon a helyen ahol eddig is sportoltál, csak rosszul fejezted ki magad. Nem ugyanazt jelenti ha egy megszokott edzésrenddel a csapatoddal, amelyikkel másféle edzéseket is közösen végzel, azokkal vagy egy légtérben és dolgozol kondigépeken akár, mintha elkezdenél most eljárni egy konditerembe ami szabálytalanul tart nyitva, mikor nem szabadna. Akkor sem ugyanaz ha maga a hely azonos, hiszen a lényeg nem a kondizás tilalma, hanem annak tiltása, hogy random akárki besétáljon oda.
Az a baj, hogy sokan leigazoltak kamuversenyzőnek, aztán az ilyenek miatt is szívunk. Láttam Facebookon, hogy több edzőterem is hirdeti, hogy 10 ezerért okosba elintézi az engedélyeket. Nálam nem erről van szó, de hiába mondtam a főnökömnek, egyszerűen egy kalap alá vesz azokkal. Megjegyzem eddig is edzettünk a csapattagokkal (amúgy ez egyéni sportág) csak szabadtéren, sokszor - 5-0 fokban és azért csak jobb a terembe a melegben, nem 3 réteg ruhában.
De amikor még lehetett terembe járni a második hullám elején akkor is mondta, hogy nem mehetek, pedig akkor még nem voltak tiltások.
Meg kérdeztem egy jogász ismerősöm is. Azt mondja eléggé sakk-matt, mert az MT kimondja, hogy nem cselekedhetek úgy, hogy a munkáltatómat veszélyezteti gazdaságilag. Na most mivel ketten vagyunk és az én szerepem elhanyagolható, a főnököm nélkül nem műkid a cég így az ő oldaláról nézve nem mehetnék.
Viszont az is benne van, hogy ha jogszabály feljogosít rá művelhető ilyen magatartás. Van ilyen, szóval azt mondta, hogy megegyezés kérdése, nyíltan kimondva nem tilthatja meg, mert jogorvoslathoz fordulatok, persze nem biztos, hogy attól nekem adnának igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!