Legális ha torrenttel tőltök le néhány programot vagy játékot?
"Letölteni legális, feltölteni nem az."
Zenét és filmet. Szoftvert nem.
Nem. nCore + Diablo + insane.
Csak nem a trendi dolgokat töltöm le, hanem azokat, amelyikeknél összbe volt vagy 80 letöltés az elmúlt jópár évben.
S miért lennék paraszt? Mindig teljesítem a seedkötelezettséget, s szinte az összes torrentemnél még plusz seed időm is van, mert nem szeretem egyenként törölgetni a dolgokat. Megvárom míg mindhárom oldalon eltűnik minden seedkötelezettségem, s akkor törlök mindent. Így bár a legutolsó torrentnél lehet hogy csak 48 óra tiszta seed idő volt, de a régebbieknél már 200+.
Ráadásul még a válaszomba is oda van írva, hogy "most is több mint 70-et seedelek", így végképp nem értem, hogy min vagy kiakadva...
13:
Azért nem foglalkoznak vele, mert adó formájában be van építve a tárolókba. :))). Ebből megy a jogdíj, amit az ország fizet. Ha nem lenne, akkor bizony lecsapnának a torrent oldalakra, meg a felhasználókat is büntetnék, ahogy Németországban.
Azt is vedd figyelembe, hogy az olyan tartalmakért, amik az országban nem mennek nem fizetnek jogdíjat. Tehát rengeteg olyan sorozat, film van amit az országban nem elérhető. Ilyen pl a Mandalorian. Nem tudod megnézni sehol sem, hiszen a Disney+ még nincsen itthon. :).
Amúgy a torrentezés is egyre kevesebb már a Netflix és a hasonló streaming szolgáltatók miatt, én is már csak azt töltöm le, amit nem lehet legálisan se elérni sehol sem. :) Minden másért fizetek, mióta dolgozok. :)
#11 nyilván más tészta a
#12 "Mindig teljesítem a seedkötelezettséget"
Most jól felröhögtem. A jogszabály a "feltöltés" fogalma alatt nem azt érti, hogy te önszántadból felraksz egy torrentet, hanem hogy a legálisan letöltött tartalomból akár 1 bit adatot visszaosztasz (seedelsz) bárki másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!