Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális ha torrenttel tőltök...

Legális ha torrenttel tőltök le néhány programot vagy játékot?

Figyelt kérdés

2021. febr. 6. 14:55
1 2 3
 11/21 kovpet ***** válasza:
100%

"Letölteni legális, feltölteni nem az."

Zenét és filmet. Szoftvert nem.

2021. febr. 6. 18:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem. nCore + Diablo + insane.

Csak nem a trendi dolgokat töltöm le, hanem azokat, amelyikeknél összbe volt vagy 80 letöltés az elmúlt jópár évben.

S miért lennék paraszt? Mindig teljesítem a seedkötelezettséget, s szinte az összes torrentemnél még plusz seed időm is van, mert nem szeretem egyenként törölgetni a dolgokat. Megvárom míg mindhárom oldalon eltűnik minden seedkötelezettségem, s akkor törlök mindent. Így bár a legutolsó torrentnél lehet hogy csak 48 óra tiszta seed idő volt, de a régebbieknél már 200+.

Ráadásul még a válaszomba is oda van írva, hogy "most is több mint 70-et seedelek", így végképp nem értem, hogy min vagy kiakadva...

2021. febr. 6. 20:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem legális, de a kutya nem foglalkozik vele.
2021. febr. 6. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

13:

Azért nem foglalkoznak vele, mert adó formájában be van építve a tárolókba. :))). Ebből megy a jogdíj, amit az ország fizet. Ha nem lenne, akkor bizony lecsapnának a torrent oldalakra, meg a felhasználókat is büntetnék, ahogy Németországban.

2021. febr. 6. 21:10
 15/21 anonim ***** válasza:
20%
Hát amennyi abból befolyik, kétlem, hogy az fedezné, most egyszerű: Vesz valaki egy pendrive-ot 4000ft-ért, ebből mennyi lehet ez a jogdíj, 1000Ft? Aztán rámásol 5 filmet, már 5-10kft érték.
2021. febr. 6. 21:14
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
#15 De vedd hozzá azt is, hogy a letöltött tartalmak 99,99%-át akkor se vennék meg, ha nem lenne valahol ingyen elérhető. Szóval a bevételkiesés az elég kicsi.
2021. febr. 6. 21:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Azt is vedd figyelembe, hogy az olyan tartalmakért, amik az országban nem mennek nem fizetnek jogdíjat. Tehát rengeteg olyan sorozat, film van amit az országban nem elérhető. Ilyen pl a Mandalorian. Nem tudod megnézni sehol sem, hiszen a Disney+ még nincsen itthon. :).

Amúgy a torrentezés is egyre kevesebb már a Netflix és a hasonló streaming szolgáltatók miatt, én is már csak azt töltöm le, amit nem lehet legálisan se elérni sehol sem. :) Minden másért fizetek, mióta dolgozok. :)

2021. febr. 6. 21:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
És amúgy rengeteg tartalmat nem töltenek fel a torrent oldalak. Például Ncore se tölt fel mozis felvételeket, már évek óta .. majomparádén is csak ritkán látni ilyeneket. Ezért nem is különösebben foglalkoznak velük. :). A moziba ugyanúgy elmennek az emberek, mert a felvételek amiket letöltögethetsz, annyira retek fos minőségben vannak, hogy úgyse nézed meg, mert minek? :D Tehát nem igazán van már kiesés a filmiparban itthon.. Maximum annyi, hogy lemezen nem vásárolják meg, mert akkor kerül fel torrentre egy film, amikor kiadják lemezen.
2021. febr. 6. 21:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Tehát mivel alapból van beépített adó, és a torrent oldalak is együtt működnek a magyar hatóságokkal, szervezetekkel (ha valaki kér valamit, hogy szedjék le vagy ne engedjék feltölteni, akkor együtt működnek), ezért mind a torrent oldalakat, és mind a felhasználókat békén hagyják itthon. :).
2021. febr. 6. 21:28
 20/21 anonim ***** válasza:
23%

#11 nyilván más tészta a

#12 "Mindig teljesítem a seedkötelezettséget"

Most jól felröhögtem. A jogszabály a "feltöltés" fogalma alatt nem azt érti, hogy te önszántadból felraksz egy torrentet, hanem hogy a legálisan letöltött tartalomból akár 1 bit adatot visszaosztasz (seedelsz) bárki másnak.

2021. febr. 6. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!