Mit lehet tenni, ha valaki akaratán kívül aláír valamit?
A helyzet az, hogy nagybátyám céges papírokat kellett jóváhagyjon. A titkárnője vitte el neki a papírokat, és mondta, hogy mik azok (szállítási engedélyek, könyvelés, illetve egy meghatalmazás, hogy ameddig beteg, addig a könyvelő járhat el helyette a hivatalos ügyekben).
Igen, csak mint kiderült a papírok közé be volt csúsztatva egy szerződés, miszerint adás-vételi szerződéssel eladja a jelenlegi házát a volt feleségének.
Ez csak most derült ki és az öreget persze ez megviselte. Mit lehet tenni, ha így átverték?
Ha kamumesékkel akarod az olvasókat tesztelni, akkor előbb tájékozódj.
Nem hatalmazhat meg cégvezető titkárnőt, hogy a cégvezetői feladatokat ellássa. Arra vagy a cégvezető helyettes és/vagy bejegyzett ügyvezető.
A céges ügyek kezelése nem olyan, mint amikor apád helyett meghatalmazással átveszed az ajánlott postai küldeményt.
A szerződések meg több oldalasak, és rendszerint minden oldalát alá kell írni.
Tanulj, olvass inkább, mint hogy hülyeségekről nyitsz témát.
21
Kedves, a feleség utalt át. Vagy szerinted az utal pénzt aki a telket adja? És nem, az öreg nem tudta mit ír alá
21
Nálunk lehetséges. Nem a cég igazgatásával bízta meg a könyvelőt, hanem a papírmunka elvégzésével és a szerződések kérdésében döntési jogot adott neki. És igen, minden oldalát aláírta a szerződésnek. Mert nem olvasta el.
De mint mondtam nem ez a lényeg és nem a román jogot kell itt boncolgatni.
Nem nyitok témát hülyeségekről, hanem a problémánkról. Ha nem tetszik, el lehet menni.
Ingatlan adás-vételnél kötelező az ügyvédi vagy közjegyzői ellenjegyzés. Én hiába kötök veled szerződést, hogy eladtad nekem az ingatlanod, a földhivatalban kinevetnek.
A másik, hogy túl (gyanúsan) alacsony az ellenérték, lehet beszélni színlelt adás-vételiről.
Magyarországon legalábbis így megy, kétlem, hogy külföldön ettől eltérne.
Ja, és egy cég ügyeit érintő kérdésekben nem lehet felhatalmazbi egy titárnőt, ahogy írták előttem.
Én is meghatalmazottja vagyok cégnek, magánszemélynek ilyen-olysn ügyekben, de pl most egy családtagomnak (akinek az ügyeit rendszerint én intézem) ügyvédet kellett megbíznia, mert csak jogi képviselet járhat el az adott ügyben.
Jogilag minden legális volt látszólag. Az alacsony árra azt mondják, ennyit szabott meg az eladó. Miután aláírta a papírt, visszavonni nem tud semmit.
Beszéltünk pár ügyvéddel, mindegyik azt mondja, hogy egyetlen megoldás lenne ha beszámíthatatlan á nyilvánítják, de az nem lenne előnyös sem a cégnek, sem neki, sem a családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!