Vehet-e pályakezdésnél járó fiatalnak saját akarata ellenére idős rokona ingatlant?
Nem vehet vagy ajándékozhat ingatlant neked az aláírásod nélkül.
Ezekhez az ügyletekhez adásvételi vagy ajándékozási szerződés kell, amit alá kell írnod.
Örökségként bármit rád hagyhat, amiről majd te dönthetsz, hogy elfogadod-e.
Nem tudom, milyen fokú a rokonság, de nem egyenesági rokon vagy testvér esetén mind az ajándékozás, mind az örökség illetékköteles.
Mi a fæsz? Nem, nem perelhető be ajándékozásért.
És ha nem vagy kiskorú, akkor a nevedre sem vehet semmit
De nem is köteles neked pénzt adni
"Ezen összeghez e rokonom haláláig én nem férek hozzá legálisan. Mit tehetek én, és mit e rokonom?"
Nem kényszerítheted semmilyen módon, hogy adja ki az örökséged előre, sőt nem is kpteles semnit rádhagyni.
Ő vehet a pénzből a SAJÁT NEVÉRE, amit akar, és ha úgy dönt, akkor rád hagyhatja.
Beperelni nincs okod.
A saját pénzével azt csinál, amit akar. Ha berágatod, akkor majd jól a kutyamenhelyre hagyja a rád szánt összeget, te meg pisloghatsz.
Ha ingatlant vesz a nevedre, és te aláírod az adásvételit, onnantól már másnap eladhatod azt az ingatlant. (Kivéve, ha haszonélvezetet köt ki magának.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!