Azzal sértek valami törvényt, ha saját házamban pucéran nyitok ajtót jehova tanúi előtt?
Igen, bármit is állítanak mások. Az is sért törvényt ha a saját házadban leütsz valakit, ahogyan az is sért törvényt ha a saját házadban készítesz kábítószert stb. stb.
A cselekmény az ami törvénysértő, hogy egy idegen embernek mutogatod magadat meztelenül annak akarata ellenére. Sőt, ha a saját családtagodnak mutogatod magad így az is (házastársadat és anyádat kivéve). Te nyitsz ajtót meztelenül és nem a másik nyitja rád a házad ajtaját amikor te bent meztelenül vagy. Vagyis te szándékosan mutogatod magad annak akinek nem volt módja ezt megakadályozni előtte.
haha.
hasonló nálam is volt vagy 15 éve mikor még panelban laktam és állandóan kopogtattak.
egyszer úgy voltam vele,hogy semmi dolgom,behívom őket.
az egyikük 60as nő volt,a másik 25 körüli csaj,aki 1 kis sminkkel egész vállalható lett volna.
behívtam őket,hellyel kínáltam,aztán elkezdtünk beszélgetni,majd kimentem a fürdőbe.
póló nélkül mentem vissza,amiért elnézést kértem,majd elővettem egy kis béjlízt a hűtőből,hogy megkínáljam őket...de felálltak és kérték,hogy engedjem ki őket...
Már mennyi hülye okoskodik, és még le is fikázzák #8-ast, aki jól válaszolt. A világ és a jog nem a ti romantikus elképzeléseitek alapján működik, idióták!
Igen, bűncselekményt követsz el, ha meztelenül nyitsz ajtót Jehova tanúinak. Ha ez a sok okostojás, akik egymást lapogatják a válaszaikért, felütné a Büntető Törvénykönyvet, akkor tudná is, miért:
Szeméremsértés
205. § (1) Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából tizennegyedik életévét be nem töltött személy előtt szeméremsértő magatartást tanúsít, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(3) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki mással szemben olyan szeméremsértő magatartást tanúsít, amely a sértett emberi méltóságát sérti.
Jelen esetben a (3) bekezdés valósul meg, mert sérted az emberi méltóságukat.
Mellékesen ez a törvényhely jól példázza, mennyire amatőr a magyar törvénykezés: az (1) bekezdés kiköti, hogy a bűncselekmény akkor valósul meg, ha nemi vágy felkeltése végett követik el, majd a (3) gyorsan hozzáteszi, hogy "de amúgy akkor is, ha nem". Nem lett volna ám egyszerűbb nem beleírni, hogy "a nemi vágy felkeltése céljából", dehogyis...
Ha az ügyész vért akar, még szexuális kényszerítést vagy zaklatást is rád varrhat. Garázdaságot pedig szinte biztos, hogy hozzácsapják, mert az mindenhez jár. Ha nincs priuszod, akkor is jó eséllyel nyersz egy felfüggesztett börtönbüntetést vagy egy súlyos, több százezer forintos pénzbüntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!