Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Társadalombiztosítást miért...

Társadalombiztosítást miért kéne fizetnem, ha nincs munkám?

Figyelt kérdés
Könyvelőm szerint akkor is kell fizetnem, ha nincsen munkám. Mégis miből?

2021. febr. 1. 11:24
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Látom nem teljesen értitek, hogy mi a helyzet Magyarországon azzal a réteggel amit én is képviselek, de leírom mégegyszer, egyszerűbben, hátha fogjátok tudni értelmezni.

Mivel soha nem vettem igénybe állami egészségügyi szolgáltatást és a jövőben sem kívánok, ezért nem szeretném fizetni a TB -t.

Ha van Magyarországon munkahelyem vagy vállalkozásom, akkor azt eltudom fogadni, hogy az adóba bele van építve a TB. De ha nem dolgozok akkor nem. Ennyire marha egyszerű.

2021. febr. 1. 22:56
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ok
2021. febr. 1. 23:02
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel soha nem vettem igénybe állami egészségügyi szolgáltatást"

Nem itt születtél? Nem itt voltál gyerek? Nem itt jártál óvodába, iskolába stb.? Sosem voltál beteg, nem voltál szűrésen? Nincs gyereked?

Egyébként a rák és egyebek kezelése magánpénzből több milliós tétel, ha a havi nyolcezer sok neked, akkor hogyan fogsz tízmilliót kiperkálni?

2021. febr. 2. 09:21
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon ez a rendszer, ezt nevezik társadalombiztosításnak. Ennek pont az a lényege, hogy mindenki fizeti, függetlenül attól, mennyit jár orvoshoz.

Lehet azon vitázni, hogy munkanélküliként miért kell ezt fizetni. Nyilván annak, akinek nincs hivatalos bevétele, a 7-8000 forint is sok. De jelenleg ezt is fizetni kell, ami egyébként jelképes összeg, mert ezért ugyanúgy teljes körű egészségügyi szolgáltatást kapsz.

2021. febr. 2. 09:36
 25/31 A kérdező kommentje:

Itt születtem, a szülést anyukám TB-je állta. Kötelező oltásokat sosem kaptam meg.

Ha ott tartok, hogy rák, akkor kiperkálom a több 10 milliót.

Direkt nem akarjátok megérteni, hogy vannak olyan emberek, akiknek nincs szüksége az állami egészségügyre?

2021. febr. 2. 12:28
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki megértette, de Magyarországon ez nem így működik, itt kötelező TB van, a szociális háló részeként. Ennek pont az a lényege, hogy vannak olyanok, akik nem fizetik ki zsebből a 10 milliós kezelés költségét. És ha a jómódúak kiszállnak azzal a felkiáltással, hogy neki nincs szüksége az állami egészségügyre, akkor maradnak bent az alacsony jövedelműek, akik viszont nem tudnak annyit befizetni, hogy az egészségügy működőképes maradjon. Te pedig ezt nem akarod megérteni, úgy látszik.
2021. febr. 2. 12:42
 27/31 A kérdező kommentje:

A jómódúak annyian vannak, hogy ha ők nem fizetnék a tb -t akkor nem lenne működőképes az egészségügy?

Értem, csak igazságtalannak tartom, hogy ergo a jómódúak "tartsák el" az alacsony jövedelműeket.

2021. febr. 2. 13:08
 28/31 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%
Valójában az állami újraelosztás épp a jómódúak felé hajlik, szóval gyakorlatilag jelenleg itthon a szegények tartják el a gazdagokat is.
2021. febr. 2. 14:24
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

# 27

Ez a szociális háló lényege, hogy szolidáris alapon a társadalom nem engedi meghalni azokat sem, akik szegényebbek. Fel lehet ezt fogni amúgy piacgazdasági alapon is, ha egyébként erkölcsileg valakinek belefér az, hogy a szegényebbek meghaljanak: ha nincs az a réteg, akkor nem lesz, aki kiszolgáljon a boltban, vagy legyártsa a gyárban azokat a dolgokat, amiket használsz, stb. Tehát az senkinek nem éri meg, hogy egy réteget veszni hagyunk.

2021. febr. 2. 15:23
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

"Kötelező oltásokat sosem kaptam meg."

Azt meg hogyan? Kötelező óvodai és iskolai szűréseket is ellógtad?

2021. febr. 2. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!