Társadalombiztosítást miért kéne fizetnem, ha nincs munkám?
Az indok az volt, hogy azok a magyarok ne legyenek jogosultak ingyenes ellátásra, akik külföldön élnek és csak orvoshoz járnak haza.
Persze ezzel több legyet ütöttek egy csapásra, hiszen pénzt spórolnak és megint belerúghattak egyet a szegényekbe.
Szóval ha orvoshoz mész vagy kórházba kerülsz, akkor ellátnak, de neked kell megfizetni.
Tényleg,,és a sok léhűtő segélyen élőkkel mi van ?
Segélyből vonják ?
"De csesszétek meg MIÓTA KELLL EZT FIZETNI?!!!!
Én nem szoktam erről csekket kapni"
Torveny nem ismerete,nem.mentesit annak betartasa alol
Az, hogy milyen indíttatásból keletkezett a kérdés, nem a Te posztod eldönteni.
A vállakozás szüneteltetése és ennek foganata okán a járulék nem fizetése még nem merült fel, rákérdezek a könyvelőnél mert ezt nem közölte.
Járulékadósság? Az annak van, aki nem fizette be maga után a TB -t, nem? Sajnos én fizettem, sőt, 4 év után kaptam a NAV tól lrvelet, hogy 500ezer ft adótartozásom van a TB miatt.
Havi kb 7800 Ft ot ha nincsen vállakozásod, se bejelentett munkád, munkanélkülire se mentél el, akkor miért nem kell fizetni? Ez érdekelne! Illetve ha elüt az autó vagy rákos leszek akkor majd elmegyek magán orvoshoz. De ezt had döntsem már el én, hogy kívánom -e igénybevenni az állami egészségügy szolgáltatásait.
Ha megszüntetem a vállakozást, akkor szia. Nincsen semmilyen adótartozás hátra, miért lenne?
7000ft havonta nevetségesen NAGY összeg azért, ha valaki soha az életbe nem veszi igénybe az állami egészségügyet
Tehát mi az az opció, h nem kell ezt fizetni?
Köszi
Nekem nagymamám anno 5 éve ezért patkolt el mert nem volt fizetve tb és a kórház nem volt hajlandó foglalkozni vele.
Konkrétan a kórház folyosón történt 8 óra hossza várakozás után. Saját lábán ment be, tepsibe ment ki.
Mindezt azért mert nem volt tbje.
Úgyhogy jobban jársz kérdező ha vinnyogás helyett fizeted mert te is így jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!