Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Társadalombiztosítást miért...

Társadalombiztosítást miért kéne fizetnem, ha nincs munkám?

Figyelt kérdés
Könyvelőm szerint akkor is kell fizetnem, ha nincsen munkám. Mégis miből?

2021. febr. 1. 11:24
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Hajléktalan hogyan fizesse az adót? Adót a munkád után fizetsz, megvásárolt termékek után. Nem a semmiért. Vagyis de! A semmiért fizeted
2021. febr. 1. 12:24
 12/31 molnarmarcell21 ***** válasza:
100%

Az indok az volt, hogy azok a magyarok ne legyenek jogosultak ingyenes ellátásra, akik külföldön élnek és csak orvoshoz járnak haza.

Persze ezzel több legyet ütöttek egy csapásra, hiszen pénzt spórolnak és megint belerúghattak egyet a szegényekbe.

Szóval ha orvoshoz mész vagy kórházba kerülsz, akkor ellátnak, de neked kell megfizetni.

2021. febr. 1. 13:23
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
levonjak fizubol azért nincs csekk.
2021. febr. 1. 14:17
 14/31 anonim ***** válasza:
48%

Tényleg,,és a sok léhűtő segélyen élőkkel mi van ?

Segélyből vonják ?

2021. febr. 1. 14:52
 15/31 anonim ***** válasza:
44%
Ez egy troll. Ha van könyvelője, akkor minden bizonnyal vállalkozó, csak itt sajnáltatja magát hogy kötelező fizetni ezt meg azt. Én is vállalkozó vagyok, és tudom mi a dörgés. Van lehetősége egy vállalkozónak az adó és járulékfizetés elkerülésére ha tartósan nincs munkája (bevétele). Első körben szüneteltetheti a vállalkozását,ekkor a szüneteltetés idejére nem kell járulékot fizetnie, de nem is ketyeg a nyugdíj, és nem adhat ki számlát meg egyebek. Ha becsődöltél,akkor végleg megszüntetheted a vállalkozást, szépen visszaadod az adószámodat, és elmész a putyilovba szenet lepátolni mint alkalmazott, és nem kell már azzal törődni hogy ki mit fizet utánad. Aztán van még egy lehetőség, mégpedig az, hogy megszünteted a vállalkozásodat, és nem helyezkedsz el sehova, esetleg be nem jelentett alkalmi munkákból élsz, azért, hogy ne kelljen kifizetni a felhalmozott járulékadósságot. Ilyenkor minden bevétel a tiéd, de nem köteles senki sem ellátni ha valami baj ér, sőt ha ilyenkor egy kórházban ellátást kapsz, akkor a kórháznak kell a TB felé kicsengetni a költségeket. Erre találták ki, hogy az ilyen lógós embereknek is lehetősége legyen egészségügyi ellátásra, azt a megoldást, hogy egy csekken minden hónapban befizeted az Egészségbiztosítási-járulékot. Ez nem TB, nem nyugdíj, Szocho, hanem kizárólag annyit tesz, hogy amíg fizeted, jogosult vagy egészségügyi ellátásra az állami egészségügyi intézményekben. nem is nagy összeg, kb 7000 Ft/hó. De mint írtam, ezt sem kötelező fizetni, de ebben az esetben ne rinyálj, ha csak akkor látnak el egy kéztörésedet, ha befizetsz a kórház pénztárába mondjuk 200 ezret. Ja, még valami, ha megszünteted a vállalkozásodat, akkor az addig felhalmozott járulék, ÁFA, Szja, kutyafüle hátralékaidat életed végéig hurcolni fogod késedelmi pótlékostul, bármikor adó módjára behajtható, elárverezhetik az otthonod, ha tíz év múlva elhelyezkedsz egy cégnél, lefoghatják a fizetésedből, ha külföldre mész dolgozni (EU), jogsegélyszolgálat keretében levonhatják a külföldi fizudból. Ismertem egy embert aki majd 20 éven keresztül bujkált az adóhatóság elöl, sehol sem volt bejelentve úgy dolgozott, nem volt semmi a nevén, de őt is elérte a végzete mert örökölt egy fél házat, de a hatóság éber volt, úgyhogy nem kapott semmit sem. A havi 7000 Ft egészségügyi ellátásért nevetséges összeg akkor, ha az ember beleszalad egy komolyabb betegségbe, mondjuk egy agyvérzés,infarktus, rák, idősebb korban egy csípőprotézis meg hasonlók. Sok embert ismerek, aki angliában dolgozik, de fizeti rendszeresen az EB-t, mert ha van valami baja, még a repülőjeggyel együtt is töredéke az ellátás itthon mint kint.
2021. febr. 1. 15:05
 16/31 anonim ***** válasza:
73%

"De csesszétek meg MIÓTA KELLL EZT FIZETNI?!!!!

Én nem szoktam erről csekket kapni"

Torveny nem ismerete,nem.mentesit annak betartasa alol

2021. febr. 1. 16:41
 17/31 A kérdező kommentje:

Az, hogy milyen indíttatásból keletkezett a kérdés, nem a Te posztod eldönteni.

A vállakozás szüneteltetése és ennek foganata okán a járulék nem fizetése még nem merült fel, rákérdezek a könyvelőnél mert ezt nem közölte.

Járulékadósság? Az annak van, aki nem fizette be maga után a TB -t, nem? Sajnos én fizettem, sőt, 4 év után kaptam a NAV tól lrvelet, hogy 500ezer ft adótartozásom van a TB miatt.

Havi kb 7800 Ft ot ha nincsen vállakozásod, se bejelentett munkád, munkanélkülire se mentél el, akkor miért nem kell fizetni? Ez érdekelne! Illetve ha elüt az autó vagy rákos leszek akkor majd elmegyek magán orvoshoz. De ezt had döntsem már el én, hogy kívánom -e igénybevenni az állami egészségügy szolgáltatásait.

Ha megszüntetem a vállakozást, akkor szia. Nincsen semmilyen adótartozás hátra, miért lenne?

7000ft havonta nevetségesen NAGY összeg azért, ha valaki soha az életbe nem veszi igénybe az állami egészségügyet

Tehát mi az az opció, h nem kell ezt fizetni?

Köszi

2021. febr. 1. 17:47
 18/31 anonim ***** válasza:
88%
Meghalsz, mas nincs
2021. febr. 1. 17:49
 19/31 anonim ***** válasza:
90%
Menthetetlen vagy, még a betűt is kár pazarolni rád.
2021. febr. 1. 20:58
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagymamám anno 5 éve ezért patkolt el mert nem volt fizetve tb és a kórház nem volt hajlandó foglalkozni vele.

Konkrétan a kórház folyosón történt 8 óra hossza várakozás után. Saját lábán ment be, tepsibe ment ki.

Mindezt azért mert nem volt tbje.

Úgyhogy jobban jársz kérdező ha vinnyogás helyett fizeted mert te is így jársz.

2021. febr. 1. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!