Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha ezt a törvénytelenséget...

Ha ezt a törvénytelenséget megtudja a főnökség, mi lesz az eladó hölggyel?

Figyelt kérdés

17/L

Energiaitalért mentem a sarki boltba, az eladónő visszatetette velem, mert nem vagyok 18. Megnéztem a jogszabályt, az 1997.évi CLV törvény 16/A § 2012es módosítása kimondja, hogy tilos a tizennegyedik életévét be nem töltött személynek energiaitalt értékesíteni illetve kiszolgálni. Megkértem az eladót, hogy mutassa meg hol tájékoztatják a vevőt arról, hogy 18 év alatt nem szolgálják ki energiaitallal. Eddig mind a ketten civilizált emberek módjára viselkedtünk. Ekkor a nő átment idegbe, flegma lett és bunkó. Lekiabált, hogy azt nekik miért kéne kiírni, meg amúgy is mindenkinek tudni kell, ő nem hiszi el hogy senki se tudja. Elővettem a mobilom és megmugattam neki az erről szóló törvényt, amit nem volt hajlandó elolvasni, nem volt hajlandó rám nézni. Semmibe nézett mert kiskorú vagyok, csak a saját igazát hajtogatta, majd azt mondta, utánna néz. Az üzletvezetőt nem volt időm kérni mert siettem, kellett az energy, ezért is álltam neki harcolni. Megoldom a problémám, veszek máshol, de akkor is. Szabad ilyet? Valószínűleg akkor minden kiskorúval megcsinálja aki hellt akar venni, nem úgy tűnt mintha én lennék az első eset

2021. jan. 23. 19:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
35%
Sajna vannak ilyen hülye eladók, akik belekötnek mindenbe. Tőlem volt, hogy 24 éves koromban szmeélyit kértek, holott bajusz, szakáll, alapból nem néztem ki 20 alattinak se nem hogy 18 alattinak, de ez van.
2021. jan. 23. 20:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

A lompos, buta kancsókra ne hallgass.

Az eladónőnek kötelessége kiszolgálni téged is és mást is. Ezért van ott. Az a majom, aki azt képzeli, hogy válogathat, téved.

Nyílt árusítású üzletben, nyitvatartásai időben a kiszolgálás az eladó kötelessége, ha csak nincs alapos oka másképpen viselkedni /fiatalkorúság, alkoholos befolyásoltság, stb/.

2021. jan. 23. 21:03
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 23. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:
76%
Hatalommal visszaélő buta egyed volt az eladó.annyira buta hogy még a törvényt se tudja.egyes kommentelők meg iszonyat buták hogy azt gondolják nem volt kötelessége kiszolgálni vagy hogy jól tette hogy nem adott abból a szarból.kit érdekel a véleményed?ha le van irva hogy 14 év akkor adnia kell abból a "szarból"
2021. febr. 5. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!