Ha ezt a törvénytelenséget megtudja a főnökség, mi lesz az eladó hölggyel?
17/L
Energiaitalért mentem a sarki boltba, az eladónő visszatetette velem, mert nem vagyok 18. Megnéztem a jogszabályt, az 1997.évi CLV törvény 16/A § 2012es módosítása kimondja, hogy tilos a tizennegyedik életévét be nem töltött személynek energiaitalt értékesíteni illetve kiszolgálni. Megkértem az eladót, hogy mutassa meg hol tájékoztatják a vevőt arról, hogy 18 év alatt nem szolgálják ki energiaitallal. Eddig mind a ketten civilizált emberek módjára viselkedtünk. Ekkor a nő átment idegbe, flegma lett és bunkó. Lekiabált, hogy azt nekik miért kéne kiírni, meg amúgy is mindenkinek tudni kell, ő nem hiszi el hogy senki se tudja. Elővettem a mobilom és megmugattam neki az erről szóló törvényt, amit nem volt hajlandó elolvasni, nem volt hajlandó rám nézni. Semmibe nézett mert kiskorú vagyok, csak a saját igazát hajtogatta, majd azt mondta, utánna néz. Az üzletvezetőt nem volt időm kérni mert siettem, kellett az energy, ezért is álltam neki harcolni. Megoldom a problémám, veszek máshol, de akkor is. Szabad ilyet? Valószínűleg akkor minden kiskorúval megcsinálja aki hellt akar venni, nem úgy tűnt mintha én lennék az első eset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!