Szerintetek mennyit lehetek betegállományban, ha a főnökség nagyon zsarnok, kihasználós?
Figyelt kérdés
2014. jún. 3. 11:48
1/10 anonim válasza:
14 napot lehet elvileg évente, ha jól tudom.
2/10 anonim válasza:
Ezzel az indokkal semmit. Másnap repülnel. A tappenz amúgy addig tart, amig a biztosított napjáig, tehat annyit lehetsz táppénzen, amennyit dolgoztál. Vigyázz, mert tappenz alatt is kirughatnak.
Mellesleg rossz a kategoria.
3/10 anonim válasza:
Hát az elvileg....
Attól függ mennyire vagy nélkülözhetetlen. Ha az vagy akkor szerintem pár nap.
Hivatalosan nem rúghat ki de ha kiakar akkor kifog más indokkal. Keres mást aki tud menni.
4/10 anonim válasza:
15 nap a betegszabi utána táppénz.
De hallottam már olyat hogy nem mehettek a dolgozók betegszabira hanem szabadságot vehettek ki.
De ha ilyen a főnököd akkor gyanítom nagyon semennyit.
5/10 Őszödi Ferenc válasza:
Addig lehetsz betegállományba, amíg beteg vagy.
6/10 anonim válasza:
5. ja igen addig, csak munkája nem lesz
7/10 Őszödi Ferenc válasza:
Akkor menjen dolgozni influenzásan. Nekem aztán tök mindegy.
8/10 A kérdező kommentje:
A táppénz alatt nem rúghatnak ki.Csak az első melonapon-amikoris a táppénz lejár.
2014. jún. 3. 17:13
9/10 anonim válasza:
De, a tappenz alatt is kirughatnak mar jópár eve.
10/10 anonim válasza:
2012. július elseje jelentős változást hozott a felmondások területén is. A munkavállalókat leginkább érintő változás a betegség miatti keresőképtelenség (táppénz) alatti munkáltatói felmondás lehetősége. Nézzük ennek lényegét: a munkáltatói felmondás tehát közölhető a táppénz alatt, azonban a felmondási idő, csak a keresőképtelenség leteltét követő napon kezdődhet el, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év múlva kezdődik el. Azaz, ha valaki pl. betegszabadság kimerítését követően hosszú időre folyamatos táppénzre megy, és a táppénz alatt vele a felmondást közöltek, akkor a felmondási idő a betegszabadság végétől egy évre megkezdődik függetlenül attól, hogy továbbra is fennáll a keresőképtelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!