Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elméleti kérdés: Elővehetnek...

Elméleti kérdés: Elővehetnek érte?

Figyelt kérdés
Ha én az udvaromban egybetörőt tetten érek, és én egy KKVE eszközzel (gumibot, vipera, >8cm pengehossz, paprikaspray stb) utána megyek, és elkapom, rendőrt hívok. Elővehetnek azért, mert magánterületről kivittem magammal a KKVE eszközt?

2021. jan. 17. 12:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
77%

Mindenki hülyeséget beszél.

Természetesen nem büntet meg senki, a visszatartáshoz szükséges kényszerítő eszköz alkalmazása is jogszerű, akár ingatlanon belül, akár közterületen alkalmazod.

2021. jan. 17. 13:26
 12/13 A kérdező kommentje:
Értem, akkor itt a használata jogos, csak a birtoklása nem? Mondjuk például amivel vissza lehet tartani az a bilincs, de az nem is KKVE
2021. jan. 17. 13:37
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen, mert közterületen tilos ilyen eszközöket birtokolni, használni, de vannak kivételek is.
2021. jan. 20. 03:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!