Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha magyarországi vizeken lévő...

Ha magyarországi vizeken lévő panamai hajón folytatok üzleti tevékenységet, akkor azért elővehetnek a magyar hatóságok?

Figyelt kérdés

Szóval arra gondoltam, hogy veszek egy földet, amin van egy halastó. Arra a tóra bevontatok egy hajót, ami pamanai bejegyzésű. A jog szerint a hajó fedélzete a bejegyzési ország felségterületének számít, tehát ha a hajón vagyok, akkor rám a panamai törvények vonatkoznak, ott a magyar hatóságok elvileg nem vegzálhatnak. (Elvileg.) Bár ha ott állítok elő valamit, akkor vámot kell fizetnem, de ha ott én bármit csinálok egy panamai cég nevében, akkor elvileg külföldön végeztem a tevékenységet, tehát a NAV nem büntethet meg.

Viszont nem tudom, hogy van-e valami speciális törvény, ami miatt megszivathatnának?

2016. febr. 24. 13:36
 1/4 anonim ***** válasza:
94%
tudtommal a hajóra azok a törvények IS érvényesek, amilyen felségvizeken tartózkodik.
2016. febr. 24. 13:44
 2/4 Shai-Hulud ***** válasza:
94%

És rád, mint magyar állampolgárra mindenütt vonatkoznak a magyar törvények.

Vagyis ilyenkor egyszerre be kell tartanod a magyar és a panamai törvényeket.

(Elárulom, nem csak rád, hanem a magyar vizeken lévő panamai hajóra is vonatkoznak a magyar törvények.)

2016. febr. 24. 13:54
 3/4 anonim ***** válasza:
83%

Persze, ha nemzetközi vizeken hajóznál és nem a kacsaúsztatóban.

Ennyi erővel víz sem kellene csak hajó.

2016. febr. 24. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Höhö, feltaláltad a spanyolviaszt. Ezt a Dunán ma már tömegével csinálják. Szerinted miért van egy magyar étterem- és szállodahajónak bolgár lajstroma a Római parton? (költői kérdés).... :D [link]
2016. márc. 11. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!