Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki késsel rám támad és...

Ha valaki késsel rám támad és én egy viperával eltöröm a kezét meg a lábát, akkor az arányos önvédelemnek számít?

Figyelt kérdés

2021. jan. 16. 20:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
12%

15 éve bokszolok.

nem igazán megy fel az adrenalin ha vki emberkedni akar velem.

meg annyi embert leütöttem már,hogy mielőtt elővenné a kést,már leolvasom a testbeszédét és olyat kap,hogy eldől mint a zsák.

de ez az önvédelem lényege.

felismerni a valós fenyegetést és megelőzni.

nem hagyni,hogy kialakuljon az,hogy nekem kelljen konkrétan védekeznem,mert az irányítás átadást jelent.

az önvédelem alapelve pedig az hogy-az irányítás megtartása a végsőkig.

szóval előveszem a telefont és fényképezek utána.

2021. jan. 16. 21:21
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltál még "éles" helyzetben #11?

Ha igen,hogyan zajlott?

2021. jan. 16. 21:23
 13/17 anonim ***** válasza:
44%
Kerdezo,az eleted vedd barmiaron,barmivel. Ugysincs kamera,tanuk stb. Megsemmisited a tamadot es otthsgyod fekve ajultan. Ugyis sok van az ilyen gusztustalan pioca fergekbol,nem kar erte.
2021. jan. 16. 21:26
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

A kés ellen a legjobb védekezés a futás. Ez nem képezi a vita tárgyát.

A BTK szerint valóban szabálysértés a vipera viselése közterületen, és el tudom képzelni, hogy ha te egy késes támadónak eltöröd a karját egy viperával, és a konfliktusból rendőrségi ügy lesz, akkor lesz olyan rohadék az ügyész, hogy rádhúzza a tiltott eszköz közterületen való használatát. Még azt is el tudom képzelni Magyarországon, hogy ezért felfüggesztettet kapsz. Ezért szoktam javasolni a gázsprayt. Legálisan tarthatod magadnál közterületen, ha valakit szemből, viszonylag közelről pofán fújsz vele, akkor egy pár percig tuti nem lesz kedve késelni, ez a pár perc pedig bőven elég arra, hogy elrohanj a helyszínről. Ráadásul több támadó ellen is hatékony lehet, ha optimálisak a körülmények, és hát nem kell nagy skill ahhoz, hogy használni tudd, csak lélekjelenlét. A viperát tudni kell használni, nem úgy van az csak, hogy előcsattintod és már csontokat is törsz vele. Ha nem tudod használni, akkor könnyen hátránnyá válhat az elővétele. A gázspraynél mindössze arra kell vigyázni, hogy te ne kapj a gázból, csak a támadód. Szembeszélben nem ajánlatos bevetni.

Mindezek ellenére én azt mondom, hogy ha megtörténik a probléma (reméljük nem fog senkivel hasonló eset történni, de azért vannak rázós szituációk), és nincs lehetőséged se kidumálni magad, se elfutni, és még gázspray sincs nálad, csak vipera, akkor ne érdekeljen a BTK, a szabálysértés, az ügyész, a felfüggesztett, csak az életed. Ha csak egy esélyed van, akkor ragadd meg, csapd elő a viperát, és üss, támadj, harcolj, bármi.

2021. jan. 16. 21:29
 15/17 anonim ***** válasza:
44%
A vipera se legális
2021. jan. 16. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:
46%
Tudjuk, mindenki tudja. Pont erről van szó, hogy nem az.
2021. jan. 16. 21:53
 17/17 anonim ***** válasza:
Inkább rákosi vipera, megboldogult Rákosi elvtárs emlékére
2021. jan. 29. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!