Ha más ember hibájából jutok jogtalan vagy túlzott előnyhöz és azt kihasználom, akkor azért megbüntethetnek?
Például nem nekem szándékoznak küldeni ezüst gyűrűt, de véletlenül mégis nekem szállítják ki és én megtartom magamnak.
Fizetésnek 146,000 Ft helyett 164,000 Ft-ot utalnak nekem, de nem szólok a főnökömnek hogy többet utaltak.
Vagy ezüst nyakláncot rendelek, de elrontják a rendelés teljesítésénél és valahogyan arany nyakláncot küldenek helyette.
Tudod mennyi ruhát nyúlt le magának a máltai szeretetszolgálat?
Amíg a vezetőink milliárdokat lopnak "jogosan", és nem buksz le, addig folytatni fogod, mert ez vagy te.
Nekem a tárcámat lopták el a táskámból a havi fizummal. Egy hónapig nem volt mit ennem. Szerinted érdekelte azt, aki lenyúlta?
Btk. 373. § Csalás
373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás kisebb kárt okoz
Itt tehát hangsúlyos, hogy TÉVEDÉSBEN TART.
Nekem egy új munkahelyen tévedésből a törvény szerint járónál több nyelvpótlékot fizettek ki. Jeleztem, módosították, de miután a hibát nem én követtem el és JÓHISZEMŰEN jeleztem, nem kellett visszafizetnem.
Egyértelmű volt, hogy nem én hibáztam és mivel azonnal szóltam, nem büntettek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!