Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nyugtához csatolt papíron...

Nyugtához csatolt papíron rajta lehetnek a személyes adataim, ha nem kértem számlát?

Figyelt kérdés

Ma vásároltam egy üzletben, ahol törzsvásárló vagyok és ledöbbentem, hogy a nyugtához tűzött papíron, ahol felsorolták tételesen, hogy mit vásároltam, szerepel rajta a nevem és a lakcímen.

Megkerestem az ÁFSZ-üket és elolvastam az adatkezelést, de az én értelmezésemben nem szerepel benne olyan, hogy ezt csak úgy kiközölhetik. Bár az is igaz, hogy harmadik félnek sem adják ki ezzel, de én úgy gondolom, hogy ez akkor sem helyénvaló.

Máshol is vagyok törzsvásárló és ott is adnak részletes nyugtát, de egyiken sem szerepelnek a személyes adataim, sőt még a kártyaszámom is csillagozva van.

2021. jan. 8. 20:49
 1/1 MDaniel98 ***** válasza:
Aha rajta lehetnek.
2022. júl. 25. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!